Kaip trečiadienį rašo „Lietuvos žinios“, minsitrės darbo kokybe Liberalų Sąjūdžio atstovai suabejojo dar sausį. Partijos atstovų teigimu, nuomonės jie nepakeitė ir dabar. Liberalų sąjūdžio lyderio ir frakcijos Seime seniūno Eligijaus Masiulio teigimu, išnaudotos beveik visos parlamentinės kontrolės formos, tačiau ministrė jokių išvadų nepadarė. Tad lieka kraštutinė priemonė - interpeliacija.

„Konkrečių žingsnių jos link kol kas nežengėme, tačiau neatmetame galimybės tai daryti per pavasario sesiją", - sakė E.Masiulis.

Be kita ko, E.Masiulis užsiminė, kad Liberalų sąjūdis priekaištų turi ir „Tvarkos ir teisingumo" deleguotam aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui.

Eligijus Masiulis
Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto vicepirmininkas konservatorius Rimantas Jonas Dagys teigė, kad interpeliaciją A. Pabedinskienei palaikytų ir didžiausia opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija.

DELFI primena, kad diskusijos dėl A. Pabedinskienės darbo netyla jau kurį laiką. Pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad Socialinių reikalų ir darbo ministerijoje šiandien yra daugiau problemų nei Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM). Antradienį prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė teigė, kad Prezidentūra sulaukia daug skundų dėl ministerijos darbo.

„Šita sritis yra labai jautri. Žmonių lūkesčiai labai dideli, tuo metu netgi EK, labai neseniai vertindama Lietuvos pažangą, turėjo pastabų dėl skurdo, kad jo mūsų valstybėje nepavyksta sumažinti.

Mes girdime labai daug įvairių pažadų, tačiau drauge matome daug vilkinamų procesų. Tai rodo ir įvairių organizacijų skundai, kurie patenka taip pat ir į Prezidentūrą. Kuriamos brangios darbo grupės, sudaromos ministerijoje galimybės papildomai uždarbiauti. Be abejonės, pirmiausiai turime galvoti, kaip mažinti socialinę atskirtį, o pažangos ir procesų ir nematome", - „Žinių radijui“ sakė M. Lingė.

A. Butkevičius užstoja

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį komentuodamas situaciją sakė, kad ministrė Algimanta Pabedinskienė į viešumą iškėlė problemas, kurios nėra greitai išsprendžiamos.

Pasak ministro pirmininko, socialinės apsaugos ir darbo ministrė dirbti „stengiasi“.

„Socialinė sritis yra labai jautri ir kažkodėl tai beveik 25 metus kažkaip visi buvo pamiršę ir tuos vaikų namus, globos namus, žmones, kurie su negalia yra tam tikruose namuose patalpinti, o dabar, kada šitas klausimas yra labai stipriai iškeltas į viešumą, kai kurie mano, kad šitą problemą galima išspręsti per vienerius arba dvejus metus“, – Klaipėdoje žurnalistams antradienį sakė A. Butkevičius.

„Tai yra ilgas procesas. Ir aš manau, kad ministerija turi tam tikras užduotis ir, kiek įmanoma, savo pajėgomis sprendžia. (...) Aš galiu pasakyti, kad ministrė labai stengiasi tuos darbus atlikti, bet laikas parodys, ar tikrai su tomis užduotimis bus susitvarkyta“, – pridūrė jis.