Po kiekvienu politiku žurnalas pateikia ir trumpą aprašymą, o D. Grybauskaitę žurnalas įvardino „Plienine magnolija“:

Lietuvoje, kur politinė situacija neretai primena audringą jūrą, šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė išlieka stabilumo ir vientisumo garantas. Plienine magnolija vadinama buvusi Europos Komisijos komisarė neretai lyginama su Margaret Thatcher – dėl konkrečių kalbų ir griežtos darbo etikos, skelbia politico.eu. Galima teigti, kad tai ir buvo pagrindinės priežastys, kodėl naujausiame „Politico“ įtakingiausiųjų Europos asmenų, kurie 2017 metais lems įvykius senajame žemyne, sąraše ji atsidūrė net 13 vietoje.

Panašu, kad artimiausiais mėnesiais Lietuvai kaip niekada prireiks tvirtos rankos. JAV prezidentu išrinktasis respublikonas Donaldas Trumpas net nebando slėpti prielankumo Baltijos regionui nedraugiškam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Be to, amerikiečio veiksmai ir žodžiai sėja abejonę dėl Jungtinių Valstijų pasirengimo laikytis NATO Aljansui duotų įsipareigojimų gynybos klausimais.

Griežta D. Grybauskaitės pozicija tiek vidaus politikos klausimais, tiek puikus Briuselio darbo užkulisių išmanymas pastebimai padidina Lietuvos žodžio tarptautinėje arenoje svorį. Nuo tada, kai 2009 metais tapo prezidente, šiuo metu antrą kadenciją šaliai vadovaujanti 60 metų D. Grybauskaitė nebijo ginti savo nuomonės – ji buvo viena iš Vakarų sankcijų Rusijai iniciatorių, pasisakė už pagalbą Ukrainai ginantis nuo išorės priešų, laisvą darbo jėgos judėjimą Europos Sąjungoje ir pabėgėlių krizės sprendimus. Visi šie klausimai bus itin svarbūs ir ateinančiais metais.

Ilgametė V. Putino politikos kritikė, kuri Rusijos prezidentą yra palyginusi tiek su Adolfu Hitleriu, tiek su J. Stalinu, D. Grybauskaitė bus priversta dar sunkiau kovoti dėl sankcijų Maskvai išlaikymo, nes pasigirsta vis daugiau siūlymų iš Romos, Atėnų, Budapešto ir dabar galbūt netgi Vašingtono ir Paryžiaus švelninti poziciją Kremliaus atžvilgiu. „Jeigu apsigalvosime ir pasiduosime Rusijos spaudimui, niekas negali tiksliai pasakyti, kiek raudonų linijų bus peržengta“, – į vieną iš interviu klausimų elektroniniu paštu atsakė D. Grybauskaitė.

Migracijos klausimu, kuriuo jos nuomonė žymiai palankesnė pabėgėliams nei kolegų Latvijoje ir Estijoje, D. Grybauskaitė įsitikinusi, kad Europos Sąjunga „privalo problemą spręsti iš pagrindų, o ne bandyti neutralizuoti padarinius“. Anot Lietuvos prezidentės, „Europos Sąjungos viduje svarbiausia dėmesį skirti pabėgėlių, kurie jau atvyko, integracijai. Tai vienintelis būdas užkirsti kelią priešiškumui mūsų visuomenėse“.