Tačiau teismas išteisino I. Gedvilą dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams to neįrodžius.

Baudos mokėjimą teismas atidėjo keturiems mėnesiams, iš baudos bus išskaičiuota dalis sumos už areštinėje praleistą parą. Pasak teismo, bauda skirta, nes kartą turėtas I. Gedvilos teistumas jau išnykęs.
Teismas konstatavo, kad I. Gedvila pasikėsino įžeisti valstybės tarnautoją – iš oficialaus Prezidentūros tinklalapio nusiuntė įžeidžiamą laišką prezidentei D. Grybauskaitei, tačiau nusikalstamos veikos nepabaigė, mat prezidentė laiško neperskaitė.

Naujojoje Vilnioje gyvenantis vyras nuosprendį dar gali skųsti aukštesnės instancijos teismui. Po nuosprendžio paskelbimo I. Gedvila buvo nekalbus ir neišdavė, ar pasinaudos šia galimybe.

Prokuroras Romualdas Blaževičius vyriškiui buvo pasiūlęs skirti realią 2 metų laisvės atėmimo bausmę.

Priešinosi policijos pareigūnams

DELFI primena, kad ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo įžeisti šalies vadovę policija pradėjo praėjusių metų lapkritį, kai Vadovybės apsaugos departamentas (VAD) pareigūnams persiuntė D. Grybauskaitei adresuotą įžeidžiantį laišką. Jo nepasirašęs asmuo piktinosi prezidentės darbu, vadino ją valstiete, siūlė ją „raukti“ bei iškeikė necenzūriniais žodžiais.

Tyrimą pradėjusiems pareigūnams Prezidentūros kanceliarijos darbuotoja Genė Lukaševičienė nurodė, kad laiškas buvo įžeidžiantis, todėl buvo persiųstas VAD darbuotojams, kurie ir priėmė sprendimą kreiptis į policiją.

Laiško prezidentė nespėjo perskaityti, todėl I. Gedvilos veiksmai buvo traktuoti kaip pasikėsinimas įžeisti valstybės pareigūną.

Po kelių mėnesių buvo nustatyta, kad laišką rašė I. Gedvila, todėl Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas davė leidimą atlikti kratą įtariamojo namuose bei išimti kompiuterį.

Į I. Gedvilos namus atvykę sostinės 3-iojo policijos komisariato pareigūnai susidūrė su neįtikėtinu pasipriešinimu – buto šeimininkas tyrėjus iškeikė, apstumdė ir net šiems sudavė smūgius į krūtinę.

Policininkams į pagalbą teko kviestis kolegas, netrukus I. Gedvila su antrankiais buvo išvežtas į komisariatą.