„Čia buvo priimtas sprendimas pasaulinės plaukimo federacijos komitete, vienbalsiai, kiek mačiau. Ir tai kelia didžiulį apmaudą, kad nebuvo klausoma aiškių argumentų, kodėl negalėtų jie dalyvauti šiose varžybose“, – LNK žinioms sakė Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Justas Kalinauskas.

Lietuvos federacija yra įsitikinusi – agresorių šalių sportininkai sugrąžinami būtent dabar tam, kad dar spėtų patekti į Paryžiaus olimpiadą.

„Tie sportininkai, kurie galėtų varžytis po neutralia vėliava, jie galėtų kvalifikuotis į Olimpines žaidynes. Čia konkrečiai kalbama apie kitų metų vasarį vykstantį pasaulio čempionatą“, – teigė J. Kalinauskas.

Jau aišku, kad pasaulio čempionate rusai ir baltarusiai galės dalyvauti kaip neutralūs sportininkai.

O kaip tokiu atveju ketina elgtis lietuviai plaukikai?

„Kalbėsime su pačiais sportininkais, kaip jie žiūri į visą šią situaciją. Natūralu, kad jie turės irgi priimti tam tikrus sprendimus – ar dalyvauti, ar ne tose varžybose.

Na, ir, žinoma, bendrausime tiek ir su Nacionaline sporto agentūra, taip pat Švietimo, mokslo ir sporto ministerija dėl bendros pozicijos, kaip mes elgiamės toliau“, – teigė Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius J. Kalinauskas.

Pasaulio pirmenybės vasario 2–18 dienomis vyks Kataro sostinėje Dohoje.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: