Apie tai po ministrų pasitarimo žiniasklaidai pranešė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

"Toks sprendimas Vyriausybėje yra priimtas, pasirinkta antra alternatyva - Migracijos departamento funkcijas išskirstyti VRM, VSAT ir Policijos departamentui", - sakė S. Skvernelis.

Pasak ministro, institucija bus naikinama, siekiant užtikrinti procesų, susijusių su migracijos reikalais, efektyvumą ir skaidrumą bei nustatyti aiškią institucijos atsakomybę.

"Todėl, kad su migracija susiję procesai turi būti efektyvūs, funkcijos negali dubliuoti viena kitos, žmogiškieji resursai turi būti išnaudoti optimaliai. Galiausiai, institucijos turi būti atsakingos nuo proceso pradžios iki pat galo, su pilna atsakomybe. Tas procesas turi būti greitas, efektyvus, patogus asmeniui, kuris kreipiasi, kad būtų išvengta papildomų, perteklinių procedūrų, besidubliuojančių procedūrų, kurios išplauna atsakomybę ir procesą daro neskaidrų, neracionalų ir neefektyvų", - aiškino S. Skvernelis.

Planuojama, kad Migracijos departamento pertvarka būtų pabaigta 2016 m. sausio 1 d. Šiam sprendimui dar turės pritarti Seimas.

Neseniai Migracijos departamentą sukrėtė skandalas, kurio metu leidimai gyventi Lietuvoje išduoti nusikaltėliams. Tačiau S. Skvernelis tikina, kad tokie atvejai - tik du dešimtmečius nesprendžiamos problemos išdava, o panašių problemų yra ir kitose jam pavaldžiose institucijose.

"Tai yra dviejų dešimtmečių nespręsta problema, kuri buvo beveik subrandinta išspręsti 2011 m., tačiau tuomet neatsirado valios tai padaryti. Problemos, kurias mes dabar turime, susijusios ne tik su Migracijos departamentu - lygiai tas pats yra ir VSAT, ir Policijos departamente. Mes turime išdavą netvarkos, kuri egzistavo šiame procese", - sako ministras.

Migracijos departamentas yra sulaukęs kritikos ir iš Prezidentės Dalios Grybauskaitės, primena ELTA.