Į eitynes jaunuoliai rinkosi aikštelėje prie Antakalnio poliklinikos prieš 19 val. Čia jaunuoliai išsirikiavo, užsidegė deglus ir Antakalnio, Klinikų, V. Grybo, L. Sapiegos, Karių Kapų gatvių šaligatviais patraukė kapinių link.

Kolonos priekyje neštas žuvusiems už Lietuvos laisvę skirtas vainikas, plevėsavo Lietuvos trispalvė. Ant gyvų gėlių vainiko pasirašė „Lietuvos nacionalinis frontas“.

Kolonoje daugiausia žygiavo jaunimas, jo būryje buvo ir „skinais“ vadinamų skustagalvių. Tylią eiseną lydėjo, fotografavo ir filmavo policijos pareigūnai. Vilniečiai atsisukdavo gatvėje išvydę būrį žmonių su šviečiančiais deglais, pora pro daugiabučių langus ėmė skanduoti „Lietuva“.

Atėję į kapines eitynių dalyviai ant Sausio 13-osios aukų kapų padėjo gėles, uždegė atsineštas žvakes ir sugiedojo valstybės himną. Išėję iš kapinių nacionalistai užgesino deglus ir išsiskirstė.

Savivaldybė leidimą sausio 13-osios aukų atminimo minėjimo eitynėms buvo išdavusi Mantui Janušoniui ir Pauliui Peciulevičiui. Karys savanoris P. Peciulevičius pagarsėjo dalyvavimu skinų eitynėse Kovo 11-ąją. Dėl tautinės nesantaikos kurstymo ir diskriminacijos jis buvo išteisintas. M. Janušonis internete pristatomas kaip tautiškai nusiteikusio jaunimo lyderis.

Interneto svetainėje Lietuvos nacionalinis frontas prisistato bendraminčiais, „kuriuos vienija viena – Lietuva“. „Mes tie, kurie nėra abejingi politinėms - etninėms - seksualinėms permainoms ir nebijome apie tai sakyti garsiai. Mes esame tie, kuriems ne gėda nešioti Trispalvę ir ne gėda Lietuvą laikyti gimtaisiais namais. Ne pasaulį, ne CCCP, ne ES, o būtent Lietuvą“, - skelbia nacionalistai.