Pasisakydama dėl Ukrainos situacijos Lietuvos iniciatyva surengtame posėdyje ji dar kartą ragino Rusiją atšaukti savo karius iš Rytų Ukrainos. „Mes sakėme ir sakome - laikas Rusijai atšaukti karius ir baigti šį kruviną konfliktą, kuris prasidėjo Krymo okupacija prieš daugiau kaip metus“, - kalbėjo ambasadorė.

Ji tai pat pabrėžė, kad Ukraina iš paskutiniųjų laikosi susitarimo dėl ugnies nutraukimo. „Ukraina padarė viską ir daro viską, ką gali, bandydama išlaikyti trapų susitarimą dėl ugnies nutraukimo. Bet kaip bet kokia puolama šalis, Ukraina turi teisę ir pareigą prieš savo piliečius gintis agresijos akivaizdoje. Niekas negali šios teisės atimti“, - kalbėjo R.Murmokaitė.

Ji sakė, kad visi 13 Minsko susitarimų punktų arba ignoruojami, arba šiurkščiai pažeidžiami Rusijos siųstų karių. „Nuolatiniai kovotojų ir ginklų srautai iš Rusijos ir toliau kursto šį konfliktą. Per Ukrainos rytinę siena ateina ginklai ir sunkioji ginkluotė. Dėl šios ginkluotės separatistai yra geriau ginkluoti ir aprūpinti nei nemažas skaičiaus Europos ir NATO šalių, ir turbūt turi didžiausią kada egzistavusią nelegalią armiją“, - kalbėjo ambasadorė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1000)