Rusijos komunistų partijos atstovas Dūmos parlamentaras Vadimas Solovjovas rusų televizijoje „Dožd“ pareiškė, jog Lenkijoje vyko masinės demonstracijos, kuriose buvo reikalaujama Vilniaus kraštą gražinti Lenkijai.

Kaip rašo interneto portalas Onet.pl, rusų parlamentaras tokiu būdu bandė įvertinti Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžius, kuri Rusiją pavadino „teroristine valstybe“. Tai Maskvoje sukėlė pasipiktinimo bangą, o kai kurie politikai netgi ragino su Lietuva nutraukti diplomatinius santykius.

Komentuodamas šiuos įvykius komunistas V. Solovjovas sakė, kad „lietuviai, atakuodami Rusiją, nori įsiteikti amerikiečiams, nes tik Vašingtonas gali sulaikyti lenkus nuo jų pretenzijų į Vilniaus kraštą“.

„Lenkijoje prieš savaitę vyko masinės demonstracijos, kuriose buvo reikalaujama gražinti Lenkijai Vilnių“, - sakė televizijos laidoje V. Solovjovas ir pridūrė „šiandien į gatves išėjo 50 tūkstančių, rytoj išeis milijonas lenkų, o poryt Lenkijos vyriausybės pareikš Lietuvai teritorines pretenzijas“.

Kaip rašo Onet.pl., rusų parlamentaro žodžių nepaneigė ir programos vedantysis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (425)