Velykos - tai prisikėlimo, pavasario pergalės ir šviesos šventė. Bundanti gamta skatina mus atsinaujinti, tikėti gerumu bei skleisti viltį. Tegul šviesi šios šventės nuotaika aplanko kiekvienus namus. Išgirskime ir padrąsinkime vieni kitus. Vertinkime tai, ką turime. Mylėkime ir puoselėkime savo valstybę. Būkime tvirti bei susitelkę. Iš pavasario pasisemkime naujų jėgų. Tegul tradiciniais raštais išmarginti, visomis pavasario spalvomis suspindę margučiai papuošia Jūsų namus ir visą Lietuvą“, - sakoma valstybės vadovės velykiniame sveikinime Lietuvos žmonėms.

Su Šventom Velykom, su nuostabia gyvenimo džiaugsmą liudijančia švente, Lietuvos žmones pasveikino ir ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Per Lietuvą šiemet neskubėdamas ateina pavasaris. Tačiau nelengva mums būtų žemėje, jei čia įžvelgtume tik gamtos ciklų kaitą. Su pirmąja žaluma pasitinkame Šventas Velykas. Tai didžioji Prisikėlimo šventė, suteikianti mums dvasinės stiprybės, sutvirtinanti tikėjimą, suvienijanti ir nešanti naujas viltis. Šiomis džiaugsmo ir bendrystės valandomis turime puikią progą apmąstyti savo pareigas šeimai ir mūsų šaliai. Su atbundančiu pavasariu, su nauja energija dirbkime darniai, susitelkę. Einame moderniu ir teisingu keliu, tad niekam nepavyks jo pakeisti ir sutrukdyti mums kurti sėkmės istoriją“, - sako Premjeras, Lietuvos žmonėms linkėdamas skalsos prie šventinio stalo.

Atgimimo švente Velykas pavadino Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. „Pasitinkame šv. Velykas - atgimimo šventę. Šventę, kurią vainikuoja didžiausia žmogiškoji galia - tikėjimas nauja pradžia. Tikėkime, kad vedami geros valios, asmeninės atsakomybės už priimtus sprendimus, meilės ir pagarbos šalia esantiems žmonėms užtikrintai žengsime į ateitį, būsime visuotinės gerovės ir darnos kūrėjai", - saėo Seimo pirmininkė, Lietuvos žmonėms linkėdama šviesių ir džiaugsmingų šv. Velykų.