Interneto forumai kaip sakuros sprogsta nuo panašių pasidalijimų. Nesvarbu amžius, nesvarbu patirtis. Kaip kartoja kenčiantys vienatvę, be mylimojo pavasaris tiesiog sunkiai tveriamas.

„Prie perėjų glamonėjasi, gatvėse vien už rankučių susikibę poros. Šiandien net kaimynai senukai laiptinėje eidami pasibučiavo. Pamatę mane susigėdo ir lyg tyčia paklausė: „Į pasimatymą?“ Man jau 23-eji, tačiau nežinau net kas tai yra. Ir jei paprastai dėl to nesuku galvos, dabar atrodo, kad išprotėsiu, kaip vieniša“, – DELFI prisipažino universitete studijuojanti mergina.

Vyrukai jausmus labiau linkę reikšti forumuose. Kalbinami apie pavasario žadinamus jausmus, išsisukinėjo. Noriau atsakinėjo į klausimus, kokios merginos ir moterys visų pirma patraukia dėmesį, kas patinka ar ne.

„Tai aišku, kad trumpi sijonėliai patinka. Kai pamatai taip apsirengusią mergina, negali atplėšti akių, net jei formos ir ne visai tobulos, nebent ji labai pasipūtusi ar paniurėlė“, – juokėsi Rytis. Paklaustas, ar pats turi merginą, atsakė vienišių pamėgtu sakiniu: „šiuo metu ne“, tarsi gyventi be poros – anomalija.

Kaip įsidrąsinęs sakė Rytis, merginoms tik atrodo, kad jiems lengviau susirasti porą, ypač jei nenori būti su bet kuo. „Tiesa, kitiems tai vienas juokas – nusižiūri patinkančią panelę ir pasikabina, – sakė jis. Ryčiui taip paprastai neišeina, todėl kartais jaučiasi „kaip koks luošys, nevertas normalesnės merginos dėmesio“.

„Visi tik čiulba ir glostinėjasi. Atrodo tyčia, kad kuo labiau įskaudintų. Aš taip pavydžiu! Irgi norėčiau turėti draugą, puoštis prieš pasimatymus, sėdėti lauko kavinėje ne viena“, – Ryčiui antrino Vita. Kaip sakė, gyvena aktyvų gyvenimą, lankosi renginiuose, tačiau patinkantys vaikinai praeina tarsi pro tuščią vietą, kolegos vertina tik kaip bendradarbę.

Prof. G Navaitis: ir labai gerai, kad širdį skauda

Ką prof. Gediminas Navaitis pasakytų žmonėms, kuriems širdį skauda matant įsimylėjusius, laimingus?

„Gerai, kad skauda. Jei skauda, yra postūmis kažką keisti savo gyvenime. Jeigu pavydite laimingiems žmonėms, galite rinktis iš dviejų: daryti, kad jums pavydėtų, arba pavydėti kitiems toliau ir graužtis nelaimingiems. Aš skatinčiau siekti, kad jums pavydėtų“, – sakė psichologas, profesoriaujantis Mykolo Romerio universitete.

Kaip susipažinti, kaip susirasti porą – amžini klausimai, kuriuos žmonės kelia ne tik pavasarį, bet ir rudenį, kai pradeda lyti ir nėra su kuo pasėdėti susisupus pledu. Pasak prof. G. Navaičio, atsakymas taip pat gerai žinomas: menka tikimybė, kad princas nė iš šio nė iš to paskambins į jūsų buto duris.

„Reikia pačiam eiti į pasaulį, dalyvauti renginiuose, šventėse, keliauti, būti ten, kur renkasi daugiau mūsų pačių interesus atitinkančių žmonių“, – patarė svetainės DarniPora.lt įkūrėjas.

Jo žodžiais, ydinga manyti, kad į susitikimus su rašytojais, verslo ar sporto pasaulio žmonėmis bei kitus viešus renginius būtina eiti su pora: „Tai keista ir nieko nepagrįsta nuomonė“.

Be abejo, kai kam eiti į viešumą per sunku. Tokius psichologas kvietė poros ieškoti ir tose pačiose pažinčių svetainėse. „Užsiregistravę žmonės susirašinėja ir jei prisimena, kad pirminis jų tikslas buvo susirasti draugą, po ne vien turėti susirašinėjimų partnerį, tikėtina, susitiks“, – mano prof. G. Navaitis.

Pirmojo susitikimo jaudulio psichologas nesiūlė mažinti bandant įtikinti save, kad tai nėra svarbu: „Manyčiau priešingai. Kokia prasmė iš susitikimo, jei visai tas pats, kuo jis baigsis. Manau, reikia pasidžiaugti šituo jauduliu ir tiek“.