V. Adamkus teigė, kad jo sveikata dar nėra tokia gera, jog be medikų priežiūros galėtų vykti atostogauti, praneša lrytas.lt.

„Praėjusią savaitę man turėjo daryti paskutines gydymo procedūras, tačiau man kraujas sumaištavo, todėl jie gydymą laikinai nutraukė, iki šiandien atidėjo. Aš tik ką grįžau iš ligoninės. Gydytojai atstatė kraują, sulašino vaistų. Dabar iki kito antradienio lauks rezultatų“, - antradienio vakarą pasakojo su onkologine liga kovojantis V. Adamkus. Pasak jo, kitą savaitę paaiškės, ar medikams pavyko sustabdyti ligą.

„Iki kito penktadienio esu sukaustytas - turėsiu laukti rezultatų“, - kalbėjo prezidentas.

Šių metų sausį V. Adamkus nuogąstavo, jog vos tik leis sveikatos būklė, 2-3 savaitėms jis išvyksiąs atostogauti į Karibų jūroje esantį salyną pas savo bičiulį Juozą Kazicką, tačiau panašu, jog ši viltis subliuško.

DELFI primena, kad V. Adamkus spalio mėnesį buvo skubiai paguldytas į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas. Mėnesio pabaigoje jam buvo atlikta nedidelė operacija, įtariant inkstų pakitimus. Pernai pavasarį jis inkstų pakitimus gydėsi JAV.

Kaip DELFI tuomet sakė prezidento sutuoktinė Alma Adamkienė, buvęs šalies vadovas yra geros nuotaikos, tačiau kiek pavargęs po tyrimų.

Dar kartą į ligoninę kadenciją baigęs prezidentas buvo paguldytas praėjusių metų gruodžio mėnesį. Jungtinėse valstijose gavęs tyrimų rezultatus, 87 - erių V. Adamkus gydymą tęsti nusprendė Lietuvoje, tačiau kiek truks gydymo kursas, nėra aišku.