Pagal koalicijos sutartį, kultūros ministro postas teko Tautos prisikėlimo partijai, pernai įsiliejusiai į LiCS. A. Gelūnas kultūros ministru pasiūlytas po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė atsisakė svarstyti tuomečio „prisikėlėlių“ lyderio Arūno Valinsko kandidatūrą.

E. Masiulio teigimu, Liberalų sąjūdžio pareiškimas, kad A. Gelūnas Vyriausybėje atstovauja jiems, o ne LiCS, nereiškia šio posto perėmimo.

„Matydami paskutinių dienų situaciją, kada buvo labai reali grėsmė, kad LiCS ministrai pasitrauks iš Vyriausybės, mes, matydami A. Gelūno darbus, jo bendravimą su kultūros bendruomene, puikiai, pozityvia vertinome. Tokiu būdu išreikšdami jam paramą ir palaikymą mes norime išsaugoti jį šioje Vyriausybėje“, - žurnalistams trečiadienį sakė liberalų lyderis.

Paklaustas, kam – liberalams ar LiCS – dabar priklauso kultūros ministro portfelis, politikas nepasirinko nė vieno varianto: „Jis priklauso Arūnui Gelūnui“.

E. Masiulis taip pat pažymėjo nemanąs, kad reikėtų peržiūrėti koalicijos sutartį ir dalį LiCS įtakos perleisti Liberalų sąjūdžiui, kaip siūlo I. Degutienė. „Aš manau, kad ne nuo to reikėtų pradėti. Pirmiausiai reikėtų susitarti dėl paliaubų visiems koalicijos partneriams. Nustoti viešai konfrontuoti ir aiškintis santykius. (...) O jeigu mes pradėsim vėl nuo koalicijos sutarties peržiūrėjimo, tai manau, kad tik dar labiau įklimpsim į nesibaigiančias rietenas“, - reziumavo politikas.