Kaip savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje teigia J. Džiugelis, tam, kad registruotum balsuoti pirminiuose atviruose TS-LKD partijos kandidato į prezidento rinkimus gali kiekvienas norintis, net nebūdamas partijos nariu.

„Aš šiame mūšyje jau pasirinkau kandidatą, kurį palaikysiu“, – rašo J. Džiugelis.

Anot jo, Vygaudas Ušackas tarptautiniuose santykiuose turi daug patirties ir yra užmezgęs ryšius su įtakingais pasaulio žmonėmis. „Tačiau mane glumina tai, kad šis kandidatas net nemėgina aiškiai atsakyti į visuomenės klausimus dėl jį lydinčio Rusijos šešėlio“, – dėsto J. Džiugelis. Esą tokia situacija jam kelia abejonių dėl V. Ušacko kandidatūros.

„Todėl savo balsą pirminiuose rinkimuose atiduosiu už Ingridą Šimonytę. Šią kolegę gerbiu už sveiką, racionalų protą ir norą užtikrinti, kad būtų ginamas silpnesnis bei neliktų tų, kurie jaučiasi pamiršti.
Neabejoju, kad ji bus stipri varžovė kitiems kandidatams, kurie, dėl kažkokių priežasčių, dar neskelbia apie savo dalyvavimą rinkimuose. Kandidatai, atidėliojantys šį sprendimą, nedemonstruoja ryžtingo prezidento laikysenos“, – rašo Seimo narys.

DELFI primena, kad šių metų rugsėjo 10 d., uždaro Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos posėdžio metu, J. Džiugelis išdėstė motyvus, kurie paskatino jį trauktis iš minėtos frakcijos.

„Norom nenorom pradedu galvoti, o kam tokia destruktyvi veikla naudinga? (...) Ramūnas Karbauskis yra nusitikęs eiti iki galo, kad mane pašalintų iš frakcijos. Man mesti kaltinimai, neva bandžiau suskaldyti frakciją, neva dariau spaudimą aplinkos ministrui, neva prievartavau socialines įmones. Tai akivaizdžiai Kremliaus metodai, dėl šmeižto kreipsiuosi į prokuratūrą. Tai yra Putino stiliaus susidorojimas“, – tąkart sakė J. Džiugelis.