„Jungtinė Karalystė yra svarbi Lietuvos saugumo ir ekonominė partnerė. Esame pasirengę dirbti su naująją šios valstybės premjere. Tikimės, kad p. May paskyrimas Vyriausybės vadove suteiks daugiau aiškumo tiek finansinėms rinkoms, tiek būsimoms deryboms dėl tolesnių Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės santykių“, - sakė D. Grybauskaitė, kurios pasisakymą BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

„Taip pat labai svarbu užtikrinti, kad būtų sustabdytas neapykantos kurstymas prieš kitataučius Jungtinėje Karalystėje“, - pridūrė ji.

A. Butkevičius tikisi, kad su Didžiąja Britanija toliau vystysis stiprūs ryšiai

Premjeras Algirdas Butkevičius, sveikindamas naująją Jungtinės Karalystės ministrę pirmininkę, vylėsi plėtoti dvišalius politinius ir ekonominius ryšius, partnerystę gynybos srityje.

Jis sakė esąs įsitikinęs, kad pareigas einant T. May „stiprūs dvišaliai politiniai ir ekonominiai ryšiai, patikima partnerystė gynybos srityje, artimas žmogiškas bendravimas ir toliau sėkmingai vystysis“.

A.Butkevičius taip pat išreiškė viltį, kad Jungtinė Karalystė išliks artima partnere sprendžiant Europos klausimus, o šalys drauge išlaikys ir stiprins tarptautinę taiką ir saugumą, demokratiją ir gerovę Europoje ir už jos ribų.

„Linkiu Jums sėkmės vykdant naująsias pareigas ir siekiant šalies žmonių gerovės“, - sakė Lietuvos premjeras.

Šešerius metus Jungtinės Karalystės ministro pirmininko pareigas užėmęs Davidas Cameronas atsistatydino po to, kai britai referendume nubalsavo už pasitraukimą iš ES. T.May liko vienintelė kandidatė į Britanijos premjero pareigas, anksčiau pasitraukus keliems jos konkurentams partijoje.

Lietuvos ambasados Londone duomenimis, Jungtinėje Karalystėje gyvena apie 200 tūkst. lietuvių.