„Toks darbinis susitikimas įvyko“, - sakė prezidentės patarėja Živilė Didžgalvienė, tačiau plačiau susitikimo turinio nekomentavo.

„Jeigu prezidentė kvietėsi, reiškia, vienas iš kandidatų galimų“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė Algirdas Butkevičius, paklaustas, ar tarp kandidatų yra K. Trečiokas.

Paprašytas patikslinti, kada prezidentė buvo pasikvietusi K. Trečioką, A. Butkevičius siūlė to paklausti jos pačios.

„Klausykite, aš nesu prezidentas arba aš nesu prezidentės patarėjas, negaliu už prezidentę atsakinėti jums į klausimus. Jūs turėsite galimybę tikriausiai patys paklausti“, - taip pat sakė premjeras, žurnalistams pasiteiravus, ar prezidentė buvo pasikvietusi dar kurį nors kandidatą į aplinkos ministrus.

Pats K. Trečiokas patvirtino, kad trečiadienį buvo susitikęs su prezidente Dalia Grybauskaite ir aptarė jo kandidatūrą į aplinkos ministro pareigas.

„Šiandien ryte buvome susitikę. Buvo susitikimas dėl mano kandidatūros - premjeras pateikė ir prezidentė pasikvietė pasikalbėti“, - sakė K. Trečiokas.

Politikas sakė iš šalies vadovės išgirdęs, kad ji svarstys kandidatūrą.

„Pažymio nerašė, pasikalbėjom ir pasakė, kad svarstys, nei taip, nei ne. Normalus, atviras pokalbis buvo ir tiek“, - sakė K.Trečiokas.Buvęs aplinkos ministras Valentinas Mazuronis gegužės 25 dieną vykusiuose Europos Parlamento rinkimuose iškovojo europarlamentaro mandatą ir išvyko dirbti į Briuselį.

Šiuo metu laikinai ministerijai vadovauja susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Kaip DELFI jau rašė, daugiausia šansų vadovauti Aplinkos ministerijai turi du asmenys - minimas ūkio viceministras K. Trečiokas ir Seimo narys Kęstutis Bartkevičius.