„Rytoj po pietų, po priesaikos, bus paskelbtos visų vyriausiųjų patarėjų pavardės, nes ne visi kiti žemesnio lygmens patarėjai dar bus suformuoti“, – penktadienį dalyvaudama Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime Prienų rajone, sakė D. Grybauskaitė.

Atskirų pavardžių D. Grybauskaitė nenorėjo įvardinti, tačiau paklausta dėl žiniasklaidoje minėtos M. Dargužaitės, pasisakė: „Nenoriu kalbėti apie jokias pavardes, jos rytoj bus paskelbtos, bet ponia Dargužaitė nėra sąraše.“

DELFI jau skelbė, kad naujoje prezidentės komandoje dirbs LRT žurnalistas Modestas Naudžius, buvęs Lietuvos generalinis konsulas Niujorke Valdemaras Serapinas.

D. Grybauskaitė taip pat pasisakė, kuo jos antroji kadencija skirsis nuo pirmosios. „Pirmiausia laikmetis, geopolitinė situacija aplink Lietuvą skiriasi, matysime galimybes, kurios atsiranda Lietuvoje dirbant tiek dveji metai su šia koalicija, tiek treji metai su kita koalicija, taip pat išoriniai iššūkiai, valstybės saugumo iššūkiai, energetinio saugumo iššūkiai, socialinio saugumo ir socialinės atskirties mažinimo iššūkiai. Tai bus tos sritys, į kurias investuosiu savo visas žinias ir jėgas“, – kalbėjo šalies vadovė.

D. Grybauskaitės inauguracija rengiama šeštadienį.