„Negaliu komentuoti, ką jie pareiškė, jei iš tikrųjų taip yra, tikrai aš labai įtakinga. Čia aš juokauju“, – į DELFI klausimą dėl Eurovizijos dainų konkurso antradienį atsakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė sakė konkurse palaikiusi Lietuvos atstovus Moniką Linkytę ir Vaidą Baumilą, deja, pagal konkurso taisykles negalėjusi už juos balsuoti.

DELFI primena, kad Lietuvos sprendimas Eurovizijos dainų konkurse neskirti taškų Rusijos atstovei P. Gagarinai sulaukė didžiulių atgarsių tiek Lietuvoje, tiek Rusijoje.

Ypač daug kritikos sulaukė nacionalinė konkurso komisija, Rusijos dainai teskyrusi 20-tą vietą. Rusijos žiniasklaida spėliojo, kad prie to prisidėjo dėl agresijos Ukrainoje Rusijai kritikos nešykštinti D. Grybauskaitė.

Rusijos skiltininkas Aleksejus Denisenka Rusijos tinklalapyje „Komsomolskaja pravda“ parašė komentarą pavadinimu „Lietuvai už „Euroviziją“ – du balai“, kuriame tvirtina, kad lietuvių nuotaikos pradėjo keistis po to, kai Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė Rusijos atžvilgiu labai stipriai užsirūstino.

„Apskritai ji ir nebuvo gera, o dabar išvis – skyrybos ir mergautinė pavardė. Ir „teroristinė valstybė“, ir „žalieji žmogeliukai“ – ko tik mes negirdėjome iš šviesiaplaukės lyderės lūpų. Suprantama, visa tai pasigaudavo žiniasklaida ir skelbė į visus Lietuvos Respublikos kampelius. O ten, tuose kampeliuose, kėlė bylas dėl Rusijos trispalvės balkone, šalino Raudonosios armijos karių, išlaisvinusių dabartinę Lietuvos sostinę, bareljefus. Trumpai tariant, ausylai klausė pirmojo asmens signalų ir įgyvendino potvarkius“, - sekmadienį rašė A. Denisenka.
Dalia Grybauskaitė

„Anksčiau, vos prieš porą metų, laikiau Lietuvą lojaliausia Rusijai iš Baltijos šalių, - rašė V. Putino mėgstamo leidinio apžvalgininkas. - Ne, būkime atviri, Baltijos respublikos niekada mūsų šaliai ir jos gyventojams nepuoselėjo šiltų jausmų, tačiau Lietuva paprastai buvo nusiteikusi mažiau grėsmingai nei likusios. Neprisimenu, kad ji būtų įsipainiojusi į kokias nors visiškai negeras istorijas. Lietuvoje niekada nežygiavo „Waffen SS“ veteranai, Lietuvoje nebuvo „Bronzinio kario“ nuvertimų-pergabenimų. Nebent Gazmanovą uždraudė, bet ir tai tik už vieną dainą. O paskui taip pramušė. Man atrodė, kad visas šis negatyvas – ne daugiau kaip valdžios retorika ir žurnalistų prasimanymai, bet ne: „Eurovizija“, tiksliau, pati įdomiausia ir azartiškiausia konkurso dalis – balsavimas – pademonstravo, kad pacientas serga ir serga rimtai“.

Savo ruožtu Rusijos dainą prastai įvertinęs Lietuvos komisijos narys Lauras Lučiūnas DELFI įvardijo, kas lėmė būtent tokį jo sprendimą: „Man nepatinka pritemptos ir suvaidintos dainos. Mėgstu, kai dainas dainuoja dainininkai, o nevaidina dainų aktoriai. Tai yra žymiai geriau. Kas ten buvo tokio išskirtinio toje dainoje?“.
Rusijos atstovė Polina Gagarina

„Noriu pabrėžti, kad mes tikrai neturime niekam teisintis, kodėl duodame vienokią ar kitokią vietą. Taip pat ir Rusijai. Pagaliau turėtume atsikratyti to neaiškaus komplekso. Man neskambino nei prancūzai, nei dar kiti, kad skyrėme per mažai balų“, – apie susiklosčiusią situaciją kalbėjo muzikos prodiuseris, pridūręs, kad dėl savo sprendimo jau sulaukė pačių įvairiausių komentarų ir epitetų ir iš mūsų šalies atlikėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2543)