Tai Eltai patvirtino prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas taip pat patikino, kad VGT dėl šio klausimo turėtų rinktis lapkričio pradžioje. Penktadienį Valstybės gynimo planas buvo pristatytas NSGK nariams.

„Planas buvo pristatytas komitetui, tada lapkričio pradžioje bus Valstybės gynimo taryba, kurioje, tikėtina, bus patvirtintas planas. Ir kai jis bus patvirtintas, jį praktiškai reikės įgyvendinti“, – Eltai teigė L. Kasčiūnas.

Visgi, politiko teigimu, dar reikės susitarti, kas bus atsakingas už šio plano įgyvendinimą.

„Esminis klausimas, kai šis dokumentas bus patvirtintas, kas bus jo konkretus šeimininkas ir kaip mes tai paversime praktiniais darbais. Pati idėja ir koncepcija yra labai teigiama – bandymas apimti visus mūsų valstybės sektorius – nevyriausybininkus, verslą, piliečių įsitraukimą į gynybos planus“, – sakė NSGK pirmininkas.

„Kiekviename plano segmente yra ir atskiri darbai, kuriuos reikia padaryti. Mano požiūriu, kabai svarbus dalykas yra ir komendantūrų kūrimas, jos negali būti nukeltos tik karo padėties pradžiai, kaip dažnai aš girdžiu. Mes tai turime daryti taikos metu“, – taip pat pažymėjo politikas.

Valstybės gynimo plane yra kalbama apie ginkluotą gynybą, valstybės mobilizaciją bei neginkluotą pilietinį pasipriešinimą. Šiame plane vaidmuo yra numatytas valstybės ir savivaldybių institucijoms, privačiam bei organizaciniam sektoriui, piliečiams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)