„Tuos visus radikalių organizacijų vojažus ir sueigas kur nors už Lietuvos ribų remia tos pačios radikalios Rusijos organizacijos – nuo Komunistų partijos iki dar kokių ten yra organizacijų. Čia nei naujiena, tiesiog taip yra. Ir tas konferencijas organizuoja lygiai taip pat: pinigai ateina iš už Lietuvos ribų per tas politines ir visuomenines organizacijas. Jie gali Lietuvos teritorijoje organizuoti, tik šiuo atveju mūsų politikų reikalas, ar priimti tokią „paramą“, ar dalyvauti propagandinėse akcijose, ar nedalyvauti. Jis (A. Paleckis – DELFI) pasirinko labai aiškią poziciją“, - teigia A. Anušauskas.

DELFI primena, kad lapkričio mėnesio pabaigoje vyko konferencija „Istorijos pamokos: žvilgsnis į dešimtmečių gilumą". Teigiama, kad ją organizavo Baltijos šalių-Rusijos ekspertų taryba.

Joje nutarta įsteigti visuomeninį judėjimą „Lietuva be nacizmo“, kurio iniciatoriai sako kovosiantys su neonacistinių idėjų plėtra bei „istorijos falsifikavimu“, kuriuo apibūdinamas siekis sulyginti SSRS stalinistinio režimo ir nacių vykdytus nusikaltimus.

Anksčiau Lietuvos socialistinio liaudies fronto, kuriam vadovauja A. Paleckis, nariai ne kartą rengė panašias konferencijas, vyko į protestus Estijoje prieš NATO politiką ar Antrojo pasaulinio karo laikų SS kariuomenės divizijos veteranų sąskrydį, nors į šalį įleisti nebuvo.