Teisėja Alberta Baltušytė paskelbė, kad M. Kuprevičių pripažįsta kaltu dėl grasinimo valstybės tarnautojui, panaudojus psichinę prievartą. Už tai nuteistajam teismas skyrė 15 MGL (1 950 Lt) baudą, bet į bausmės laiką įskaitė vieną parą laikino sulaikymo ir nurodė į valstybės biudžetą sumokėti 13 MGL (1 690 Lt) baudą.

Vertindamas M. Kuprevičiaus išsiųsto grasinančio pobūdžio laišką teismas pabrėžė, kad kaltinamasis suvokė ir suprato, jog rašo asmeniui, pagal savo pareigybes priskiriamam valstybės tarnautojui.

„Teismas daro išvadą, kad grasinančio pobūdžio pranešimas „atvirai pareiškiu – jeigu padėsi mergaitę (nurodytas vardas - DELFI) grąžinti Stankūnaitei, tai prapulsi, nežinau ką prieš tave turi VSD, o gal tik naudojasi tavo sužeista psichika, bet tu esi baisiau už Čikatilą, kuris sąmoningai žudė žmones, už Lietuvos vaiku ašaras aš tave asmeniškai bausiu“ turi konkretų, realų, akivaizdų grasinimą Vaiko teisių apsaugos kontrolierei E. Žiobienei, vertinama kaip psichinė prievarta, panaudota siekiant konkretaus tikslo konkrečioje byloje, t.y. byloje dėl konkretaus vaiko gyvenamosios vietos nustatymo“, – nuosprendyje, kurį M. Kuprevičius dar galės apskųsti, pabrėžė teismas.

Nuosprendyje taip pat pažymima, kad nukentėjusiąja pripažinta vaiko teisių apsaugos kontrolierė suvokė, jog ji gali būti nužudyta ir tokiu būdu dingti, dėl to ji pasijuto nesaugi.

E. Žiobienė grasinantį laišką gavo socialiniame tinklalapyje „Facebook“.

„Iš tikrųjų yra taip, kad yra „Facebook“ sąskaita, kuri vadinasi Marius Kuprevičius, – yra sakiusi kontrolierė. – Žmogus teigia, kad ne jis rašė iš šitos sąskaitos, tačiau yra teisėsaugos institucijų darbas, kaip sugebės įrodyti ir kaip pripažins tuos ir kitus įrodymus. Kad aš gavau, yra faktas, kad aš gavau iš Mariaus Kuprevičiaus sąskaitos, irgi faktas. O kas rašė? Labai norėčiau negauti daugiau tokių laiškų“.

„Turinys buvo labai baisus – pirmiausia buvo siejama su Kauno civiline byla dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo, rašė, kad jisai susidoros su manimi, kad baus asmeniškai“, – sakė E. Žiobienė.

Ji tikino, kad M. Kuprevičų gyvai pirmą kartą pamatė teisme.

„Kai jis parašė pačią pirmąją žinutę, ji buvo pakankamai draugiško turinio, lyginant su antrąja, – prisiminė kontrolierė. – Žmogus klausė, kodėl aš pasirinkau tokį darbą, jis žino, kad aš buvau gerbiama dėstytoja, rašė, eikite greičiau dėstytojauti, palikite šitą postą, ką jūs čia veikiate šioje vietoje. Po to aš jam atrašiau, kad kviečiu jį į diskusiją, kad užsirašytų pokalbiui, jeigu nori aptarti, nes „Facebook“ – nėra ta vieta, kur mes tai turėtume aiškintis. Į šį atsakymą jis parašė „ačiū“, o po poros dienos žmogus persigalvojo – buvo kitokia žinutė“.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus E. Žiobienės pareiškimą.

„Atvirai pareiškiu – jeigu padėsi mergaitę (nurodytas vardas - DELFI) grąžinti Stankūnaitei, tai prapulsi... nežinau, ką prieš tave turi VSD, o gal tik naudojasi tavo sužeista psichika, bet tu esi baisiau už Čikatilą, kuris sąmoningai žudė žmones, už Lietuvos vaikų ašaras aš tave asmeniškai bausiu“, – buvo rašoma laiške, kurį pasirašė M. Kuprevičius.

Gavę valstybės tarnautojos E. Žiobienės pareiškimą, pareigūnai M. Kuprevičiaus ir jo giminaičių namuose atliko kratas, jų metu paimti kompiuteriai.

M. Kuprevičius dėl jam inkriminuojamos nusikalstamos veikos kaltės nepripažino.