Tiesa, tik į vieną įvykį išsiųstos pajėgos. 13.25 val. gautas pranešimas akivaizdžiai melagingas. Skambinęs anonimas pareiškė, kad jis yra Vilniaus oro uoste, ant pakilimo tako esą padėtas sprogmuo, o po oro uostą vaikšto peiliu ginkluotas ir girtas vyras.

Skambučio vieta buvo identifikuota dar pokalbio metu. Skambinta iš Klaipėdos, tad evakuoti Vilniaus oro uosto pagrindo nebuvo. Vilniaus oro uosto pakilimo taką patikrino oro uosto darbuotojai.

Šį kartą, priešingai nei praėjusį ketvirtadienį, oro uosto darbas nebuvo sutrikdytas.

Pareigūnams kilo įtarimų, kad skambino vaikas. Jo ieškoma ir tik laiko klausimas, kada anonimui teks aiškintis dėl kvailo pokšto.

„Į visus melagingus pranešimus apie visuomenei grėsmę keliančius reiškinius reaguojame labai rimtai ir atsakingai, stengiamės kuo operatyviau identifikuoti ir išaiškinti, kas skambino. Klaipėdos apskrityje beveik visada pavyksta išaiškinti, kas melagingai praneša apie neva gresiančius sprogimus“, - teigė Klaipėdos pareigūnai.

Kitas skambutis gautas 13.54 val., taip pat iš anonimo. Įtariama, kad skambino kitas žmogus. Skambinęs asmuo pranešė, kad visai šalia Vilniaus pataisos namų, Rasų gatvėje, vaikų darželio teritorijoje, padėtas sprogmuo. Esą jis sprogs per pusvalandį nuo skambučio.

Papildyta 14.30 val.: Teritoriją aplink vaikų darželį ir darželio pastatą patikrinę Mobiliosios kuopos policijos pareigūnai pranešė, kad jokių įtartinų daiktų nerasta.

Baudžiamajame kodekse numatoma, kad:

1. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

2. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.