„Gyvybės įvertinti metais negalima, aš taip manau, o žmogus savo kaltę, be abejo, turi atpirkti, tik jau nebelieka daug laiko atgailai“, – po nuosprendžio, kuriuo P. Dimša šešeriems metams buvo pasiųstas į atvirąją koloniją, sakė vienturčio sūnaus Šarūno Surblio netekusi Eglė Surblienė.

Moteris stebėjosi, kad net po apkaltinamojo nuosprendžio P. Dimša taip ir neišdrįso pripažinti kaltės.

„Tai yra baisu, – sakė ji. – Atgailauti gi reikia – jeigu mes netekome gyvenimo, tiek jauna mergaitė Gabija, kurios svajonės sužlugo, mūsų gyvenimas pasmerktas kančiai, tai jis to nepripažįsta, reiškia, jam tas pats. Jam jau nebelieka laiko atgailauti, kas baisiausia. Būtų jaunas, dar galėtų išpirkti kaltę, o dabar jau yra taip, kaip yra.“

E. Surblienė neslėpė, kad kovos iki gali, jog aktorius atsidurtų už grotų. „Vardan sūnaus gyvybės“, – sakė ji.

Tuo metu P. Dimša, kuris į atvirąją koloniją turėtų būti pasiųstas tik teismo nuosprendžiui įsiteisėjus, žurnalistams sakė, kad dar nepasiruošęs savo gyvenimo baigti už grotų ir teisėjos Ainoros Kornelijos Macevičienės verdiktą skųs apeliacine tvarka.

„Dabar teismo nuosprendžio iš viso negalima vertint, toks yra įstatymas – susipažinsime su nuosprendžiu ir tada vertinsime“, – sakė aktorius.

Paklaustas, ką mano apie jam skirtą bausmę, P. Dimša sakė: „Dosni bausmė. Skųsime nuosprendį, negi jūs manote, kad kitaip gali būti.“

P. Dimša toliau neigė, kad partrenkė ir sužalojo dviratininką Š. Surblį: „Ką prisipažinti? Ar jūs galėtumėte prisipažinti tai, ko nepadarėte? Ne, turbūt. Vertinu blogai, o kaip jūs kitaip vertintumėte? Žinoma, aš tik galiu pasakyti, kad man pratęs gyvenimą – šešeri metai. Aš maniau, kad gal tiek neišgyvensiu. Dabar šešerius metus turėsiu prisidėti prie savo gyvenimo.“

P. Dimša buvo nuteistas dėl avarijos, įvykusios 2013-ųjų liepos 17 d., kai apie 15.55 val., Vilniuje, Oslo gatvėje, vairuodamas savo automobilį partrenkė dviratininką. Sunkiai sužalotas Š. Surblys liepos 27 d. mirė ligoninėje.

„Bausmės tikslai gali būti pasiekti tik skiriant realią laisvės atėmimo bausmę“, – skelbdama nuosprendį pažymėjo teisėja. Anot jos, P. Dimša kaltės nepripažino, klaidino teismą.

Teismas aktoriui taip pat skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – uždraudė 3 metus vairuoti transporto priemones.

Teisėja taip pat nutarė vienturčio sūnaus netekusiems tėvams iš P. Dimšos priteisti 80 tūkst., o žuvusiojo sužadėtinei Gabijai Špokaitei – 25 tūkst. eurų.

„Akivaizdu, kad P. Dimšos automobilis kontaktavo su dviračiu“, – skelbdama nuosprendį teisėja pažymėjo, kad teisme buvo paneigta aktoriaus iškelta versija, jog dviratininką partrenkė kitas, iš eismo įvykio pasišalinęs automobilis.

Daugiau apie teismo nuosprendį galite skaityti čia.