Reide dalyvavo 4 Klaipėdos kelių policijos biuro ekipažai. Ryte policijos postas buvo įrengtas Rimkuose.

Apie 7 val. ryto buvo sustabdytas automobilis „Mercedes Benz“. Jo vairuotojui Aidui P. nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2.09 prom. alkoholio. Vyriškis važiavo į darbą. Ant jo automobilio puikavosi reikšmingi propagandiniai šūkiai: „Negerk už vairo, išpilsi alų“, „Gimęs ilsėtis, bet priverstas dirbti“. Vis dėlto vyriškis mažiausiai du metus galės ilsėtis nevairuodamas. Jis teisinosi, kad išvakarėse iš tiesų buvo ir mėsos, ir alkoholio.

Netrukus pareigūnai nusivijo automobilį, kuris įsuko į niekur nevedantį lauko kelelį. Bėglys buvo pavytas. Automobilio „Rover“ vairuotojas 28-erių Edgaras P. niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Rašant protokolą, jam buvo paaiškinta, kad jeigu jis neras kito vairuotojo, jo mašina bus uždaryta į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.

Edgaras kitą vairuotoją rado – porą metų vyresnį draugą Aurimą P. Gelbėti draugo vyras atvažiavo su automobiliu „Renault“, kuris buvo neapdraustas civilinės atsakomybės draudimu ir be techninės apžiūros. „Gelbėtojui“ už tai surašytas protokolas. Pasipiktinęs draugas sakė, kad automobilis yra uošvienės, o ši garantavo, kad transporto priemonė tvarkinga.

Netrukus pareigūnai pastebėjo kiek tolėliau sustojusį automobilį „Chrysler Voyager“. Privažiavus kelių policijos ekipažui, vairuotojo vietoje tik su kojinėmis sėdėjo neblaivi mergina, o ant galinės sėdynės buvo mažametis vaikas.

28-erių Indrei S., nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1.60 prom. alkoholio.

Mergina paaiškino, kad ji iš vestuvių Judrėnuose važiavo namo. Vairavo jos vyras. Vairuotojai, atvažiuojantys iš priekio, jiems mirksėjo šviesomis perspėdami, jog priekyje yra policija. Dėl to „Chrysler Voyager“ ekipažas buvo kelis kartus sustojęs. Neva, vyras paeidavo į priekį, į žvalgybą. Už posūkio nepamatęs jokio policijos ekipažo, sėsdavo į mašiną ir važiuodavo toliau.

„Policijos postas Rimkuose buvo pastebėtas per vėlai“, – pasakojo mergina. Anot jos, sustabdęs automobilį, jo vairuotojas, moters vaiko tėvas, pabėgo palikęs mašinoje ją girtą su vaiku.

Indrė sutiko, kad kai prie sustojusios mašinos privažiavo policijos ekipažas prie vairo aptikta ji. Gali būti, kad iš tiesų vairavo girta mama. Moteris pasirašė ant visų reikalingų dokumentų. Policijos ekipažas parvežė mamą su vaiku namo, o automobilis uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.

Po pietų kelių policijos ekipažai pasklido po Žemaitiją ir apie 15 val., Kretingoje, Žemaitės alėjos ir Vytauto gatvės sankryžoje buvo sustabdytas "VW Golf” automobilis. Paaiškėjo, kad jo 33-ejų metų vairuotojas Artūras R., ne tik girtas (jam nustatytas sunkus girtumas - 2.87 prom. alkoholio), bet ir neturi vairuotojo pažymėjimo. Nagana to, vyras už skolas valstybei buvo ieškomas policijos ir antstolių.