Tai tikrai restorano meniu verta sriuba. Skonis subtilus, bet kartu išraiškingas, puikiai išreikšta saldi nata.

Mėgaukitės šiuo patiekalu su lengvai paskrudinta čiabata ir šlakeliu citrinų sulčių. Rūgštelė atskleidžia fantastišką, visiškai kitokį šios sriubos poskonį.

2 išalkusiems valgytojams reikės:

1 smulkinto svogūno
2 smulkintų česnako skiltelių
1 kapotos morkos
pusės stiklinės kulinarinio baltojo vyno
stiklinės sultinio
brokolių
špinatų
1 skardinės kokosų pieno

Trumpai apkepkite svogūnus. Sudėkite morkas, česnaką ir kepkite, kol suminkštės. Įpilkite kulinarinio vyno ir lengvai patroškinkite ant silpnos ugnies. Kulinariniu vynu vadinu vyną popierinėje pakuotėje.
Įpilkite sultinį. Kai jis užvirs, sumažinkite ugnį. Įdėkite brokolius, o po kelių minučių – špinatus. Kai visi ingredientai suminkštės, juos sumalkite iki norimos tekstūros naudodami elektrinį trintuvą. Tuomet supilkite kokosų pieną, pagardinkite prieskoniais.
Padidinkite ugnį, palaukite, kol sriuba užvirs, ir išjunkite viryklę.
Supilstykite į lėkštes, pagardinkite šlakeliu citrinų sulčių, alyvuogių aliejumi ir mėgaukitės.
Sriuba labai švelni, tad puikiai tiks česnakiniai skrebučiai.

Skanaus!