Prabangaus restorano padavėjo išpažintis: mes jums meluojame

 (21)
Manote, žinote, kas iš tiesų vyksta aukštos klasės restoranuose? Nieko panašaus. Padavėjas Fredas, dirbantis Manhatene, patarė, kaip būti geresniu klientu restorane.
© Shutterstock

Štai ką jis patarė (ir suteikė galimybę mesti žvilgsnį į virtuvę):

Nemanykite, kad kiekvienas ingredientas yra tobulas. „Visi pasaulio restoranai meluoja apie tai, iš kur įsigytas maistas. Na, gal nemeluoja, gal nutyli, – pasakoja Fredas. – Restoranuose svarbu pinigai, vyriausiasis virėjas pataupys – su skrebučiais, padažais ar salotomis. Galiu nupirkti organinių salotų gūžę už 5 dolerius arba tris iš „Cisco“ (didelio restoranų tiekėjų tinklo) už 3 dolerius. Jei nesate mikrobiologas, skirtumo tarp organinių ir neorganinių salotų tikrai nepastebėsite. Na, o mes vis tiek galime jums sakyti, kad jos organinės.

Nesitikėkite, kad visas maistas yra šviežutėlis. „Žmonės kvaili, – negailestingai sako Fredas. – Jiems atrodo, kad maistas stebuklingas. Taip nėra. Maisto produktai dažnai yra iš didelių prekybos centrų. O kai ko nors pritrūksta virtuvėje, siunčia indų plovėją į parduotuvę nupirkti.“

Fredo nuomone, patys esame kalti, jei manome, kad kiekvienas produktas pirktas iš artimiausio ūkio. „Dauguma restoranuose valgančių žmonių yra kvailoki, – sako Fredas. – Jie tiesiog džiaugiasi, kad nereikėjo gaminti patiems. Taigi, jei meniu neparašyta, kad tos salotos pirktos iš ūkininko Joe, lažinuosi, kad jos pirktos iš „Cisco“.

Negalvokite, kad viskas gaminta vietoje. „Žmonės galvoja, kad viskas pagaminta tą pačią dieną, bet iš tiesų daugelyje patiekalų yra parduotuvėse pirktų ingredientų. Vištiena salotose – konservuota, iš skardinių. Vištienos kotletas buvo užšaldytas. Užsisakinėkite išmintingai. Visada yra patiekalas, kuris yra vyriausiojo virėjo pasididžiavimas, kurį jis gamina pats. Mūsų meniu tai vadinama „ypatingasis“. Štai ką reikia užsisakyti.“

Prabangaus restorano padavėjo išpažintis: mes jums meluojame
© Shutterstock

Restoranai pakeičia patiekalų komponentų paskirtį. Žmonės galvoja, kad kiekvienas patiekalas pagamintas nuo nulio, o iš tiesų daugybė ingredientų būna paimti iš kitų patiekalų. „Pavyzdžiui, mūsų omarų patiekalas. Žmonėms patinka padažas, bet tai tiesiog omarų sriuba, o sriuba – iš pakelių. Atidarome ir suberiame į ją supjaustytą omarą“, – pasakojo Fredas.

Fredo patarimas: restoranams tenka keisti ingredientų paskirtį, kad sumažintų išlaidas. Atkreipę dėmesį į meniu greičiausiai suprasite, kur taip daroma.

Reikia žinoti, ko klausti. „Atidžiai perskaitykite meniu. Jei neparašyta, kad omaras iš Meino, taip ir nėra. Jis – užšaldytas ir atgabentas. Manęs klausia: „Ar omaras šviežias?“ Atsakau „taip“, nes tai tiesa, – juokiasi Fredas. – Tačiau reikėtų klausti: „Ar omaras šaldytas?“
Fredas yra dirbęs restoranuose, kuriuose krabai ir omarai būdavo patiekiami šaldyti.

Žinokite išimtis. Fredas dirbo keliuose restoranuose, kuriose nėra pigesnių nei 20 dolerių užkandžių žmogui, o klientai labai turtingi. Tačiau ne visi tokias kainas uždėję restoranai yra vienodi. Jis pataria nevalgyti brangiuose restoranuose, apie kuriuos nėra rašę vertintojai.

www.perpasauli.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Savaitės naujienų prenumerata

Naujienos

31-ąsias Černobylio tragedijos metines minint: kaip katastrofos vieta atrodo šiandien

1986 metų balandžio 26 dieną pasaulis susidūrė su didžiausia istorijoje žmogaus sukelta nelaime, kurios pasekmės jaučiamos iki šiol. Prieš pat tragedijos metinių minėjimą fotografas Paulius Kazlauskas griebėsi avantiūros – iškeliavo į Černobylį.

Keliaukime sumaniai: kaip pigiausiai išsinuomoti automobilį?

Ilga žiema, atrodo, nenoriai, bet traukiasi, o mūsų jau laukia saulėtos vasaros atostogos – pats kelionių automobiliu įkarštis. Šiltuoju metu laiku ženkliai išaugs ir kelionių nuomotais automobiliais skaičius. Į ką turėtų atsižvelgti automobilio nuomininkas, kad gautų puikią transporto priemonę už kuo palankesnę kainą?

Ieškote universalios atostogų krypties? Turkijos Bodrumo kurortas siūlo neišsemiamas poilsio galimybes

Turkijos pietvakariuose esantis Bodrumas – vienas populiariausių šalies kurortų. Šilta jūra, puikūs viešbučiai, sena ir turtinga kultūra bei įvairios pramogos traukte traukia lankytojus. Keliautojų srautus pirmiausia užtikrina Bodrumo universalumas – čia sau vietos ir veiksmo ras tiek aktyvaus, tiek pasyvaus poilsio mėgėjai.

Kuo ypatinga garsioji Olando kepurė?

Olando kepurė – 24,4 m aukščio skardis arba klifas Lietuvai priklausančioje Baltijos jūros pakrantėje. Priskiriama parabolinėms kopoms, kadangi yra supustyta ant moreninio gūbrio.

Pasaulio įdomybės: neapoliečiai gina miestą nuo įžeidimų

Trečiojo didžiausio Italijos miesto Neapolio meras Luigi de Magistris pradėjo kampaniją „Apginkime miestą“. Miesto vadovas šia iniciatyva siekia apginti Neapolį nuo įžeidimų. Nuo šiol Neapolio gyventojai interneto svetainėje galės pranešti apie asmenis, kurie kokiais nors būdais blogai atsiliepia apie miestą bet kokioje žiniasklaidos terpėje.