Reikės:

1 stiklinės miltų;
0,5 stiklinės pieno;
100 ml šalto vandens;
1 kiaušinio;
2 v.š. aliejaus;
500 g virtos kalakutienos;
1 didelio svogūno;
200 g lydyto sūrelio;
druskos;
pipirų;
aliejaus kepimui.

Gamyba:

Į dubenį suberiame miltus, supilame pieną ir vandenį, mušame kiaušinį, supilame 2 v.š. aliejaus, beriame žiupsnelį druskos ir viską gerai mikseriu išplakame. Tešla turėtų būti pasukų tirštumo. Jei gavosi tešla skystesnė įberiame miltų, o jei per tiršta, tai įpilame vandens. Gerai iškaitiname keptuvę, į ją pilame tešlos tiek, kad pasidengtų visas dugnas. Blynus kepame po 1-2 min iš kiekvienos pusės.

Virtą kalakutieną sumalame, svogūną susmulkiname ir pakepiname, sudedame į maltą mėsą. Mėsą pasūdome, papipiriname. Galiausiai sudedame lydytą sūrelį ir viską gerai išmaišome. Į kiekvieną blyną dedame įdaro ir blynelį sulankstome. Blynelius apkepame karštame aliejuje iš kiekvienos pusės po 2-3 min. Patiekiame su grietine.

P.S. Virtą kalakutieną galima pakeisti ir kalakutienos faršu, kurį reikia apkepinti kartu su svogūnu, o tada sudėti lydytą sūrelį.

SKANAUS!