Reikės:
350 g miltų
200 g sviesto
2 v. š. grietinės
150 g cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. kepimo miltelių (arba sodos)
0,5 skartinės „Rududu“ karamelės
Puošimui:
8 v. š. pieno
100 g sviesto
200 g cukraus
100 g kokoso drožlių
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Kambario temperatūros sviestą išsukti su grietine ir kepimo milteliais. Viską sumaišyti, suberti sijotus miltus ir minkyti tol, kol gausis minkšta, elastinga, prie rankų nelimpanti tešla. Jei reikia, pridėti miltų. Formuoti mažus rutuliukus ir dėlioti skardoje šiek tiek paspaudžiant. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Iškepusias puseles atvėsinti ir atsargiai išskobti. Į išskobtus trupinius įmaišyti „Rududu“ karamelę iki tirštos, vientisos masės. Pertepti ir sulipdyti sausainių puseles. Glaistui cukrų, pieną ir sviestą kaitinti, kol užvirs ir ištirps cukrus. Sausainius pamirkyti glaiste ir apvolioti kokoso drožlėse. Skanaus!
Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse „Kalėdiniai gardėsiai“, siųsti savo mėgstamiausius šventinius receptus ir laimėti puikių prizų.