Jautienos išpjova, įdaryta kumpiu ir špinatais

 (10)
Įdaryta jautienos išpjova
Įdaryta jautienos išpjova
© Corbis/Scanpix

Prabangus pietų patiekalas. Įdarą galite keisti pagal savo skonį. Puikiai tinka paprika ir šparaginės pupelės.

10 porcijų

Jums reikės:

apie 2,7 kg jautienos išpjovos
4 šaukštų alyvų aliejaus
druskos, pipirų

Įdarui:

100 g kumpio
2 riekių baltos duonos
150 g šviežių špinatų
2 svogūnų
2 česnako skiltelių
50 g alyvuogių
kuokštelio baziliko
druskos, pipirų

Išpjovą apipjaustyti iš visų pusių, suteikti tinkamą formą, nupjaustyti plėves. Kumpį smulkiai supjaustyti, pašalinti špinatų kotelius, susmulkinti svogūną ir česnaką. Nupjauti baziliko kotus, lapus stambiai supjaustyti. Nupjauti duonos plutą, minkštimą sutrupinti. Apkepinti pusėje aliejuje svogūną ir česnaką, kol suminkštės (5 min.), suberti kumpį.

Pakepinti maišant tris minutes, sudėti visus iš anksto pasiruoštus ingredientus, išskyrus duoną. Kai špinatų lapai suminkštės, išmaišyti ir kepinti dar penkias minutes. Nuimti nuo ugnies, atvėsinti, suberti duonos trupinius, išmaišyti.

Įpjauti išpjovos vidurį per visą ilgį, šio įpjovimo viduje padaryti dar du pjūvius ties kampais, kurie primintų apverstą T. Pripildyti faršo. Aprišti kulinariniu špagatu arba tvirtais siūlais. Iš visų pusių patepti išpjovą aliejumi, šiek tiek pabarstyti druska ir pipirais, sudėti į kepimo formą ir kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Tuomet išimti iš orkaitės, uždengti folija ir palikti 20 minučių. Supjaustyti 2-3 cm gabalėliais ir patiekti.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
10
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Įvairiaskonė vynuogė chardonnay

2014 liepos mėn. 25 d. 00:01
Per karščius dairomės ko nors lengvesnio. Juk gyvenimas neapsiriboja visuomeninėmis problemomis ir politikos vingiais. Atsikvėpkime ir pasidžiaukime gražia pasaulio įvairove. Skoniais, spalvomis, kvapais.

Greitai paruošiama gardi sriuba su pomidorais ir krevetėmis

2014 liepos mėn. 25 d. 00:01
Jūros gerybių sriuba su pomidorais yra labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas. Be to, tai puiki vitaminų ir mikroelementų dozė mūsų organizmui.

Naminiai pieniški ledai (10)

2014 liepos mėn. 24 d. 00:01

Kaip išsirinkti saldų ir prinokusį arbūzą? (30)

2014 liepos mėn. 23 d. 18:39
Karštomis vasaros dienomis dažnas mėgstame gaivintis šaltais ir sultingais arbūzais. Ši didžiulė uoga ne tik atgaivina, tačiau kartu mūsų organizmui suteikia naudingų medžiagų. Dėl šios priežasties gerų žodžių arbūzams negaili ir mitybos specialistai. Todėl verta žinoti, kaip arbūzą tinkamai išsirinkti, o išsirinkus – juo mėgautis saikingai.