Jautienos išpjova, įdaryta kumpiu ir špinatais

 (10)
Įdaryta jautienos išpjova
Įdaryta jautienos išpjova
© Corbis/Scanpix

Prabangus pietų patiekalas. Įdarą galite keisti pagal savo skonį. Puikiai tinka paprika ir šparaginės pupelės.

10 porcijų

Jums reikės:

apie 2,7 kg jautienos išpjovos
4 šaukštų alyvų aliejaus
druskos, pipirų

Įdarui:

100 g kumpio
2 riekių baltos duonos
150 g šviežių špinatų
2 svogūnų
2 česnako skiltelių
50 g alyvuogių
kuokštelio baziliko
druskos, pipirų

Išpjovą apipjaustyti iš visų pusių, suteikti tinkamą formą, nupjaustyti plėves. Kumpį smulkiai supjaustyti, pašalinti špinatų kotelius, susmulkinti svogūną ir česnaką. Nupjauti baziliko kotus, lapus stambiai supjaustyti. Nupjauti duonos plutą, minkštimą sutrupinti. Apkepinti pusėje aliejuje svogūną ir česnaką, kol suminkštės (5 min.), suberti kumpį.

Pakepinti maišant tris minutes, sudėti visus iš anksto pasiruoštus ingredientus, išskyrus duoną. Kai špinatų lapai suminkštės, išmaišyti ir kepinti dar penkias minutes. Nuimti nuo ugnies, atvėsinti, suberti duonos trupinius, išmaišyti.

Įpjauti išpjovos vidurį per visą ilgį, šio įpjovimo viduje padaryti dar du pjūvius ties kampais, kurie primintų apverstą T. Pripildyti faršo. Aprišti kulinariniu špagatu arba tvirtais siūlais. Iš visų pusių patepti išpjovą aliejumi, šiek tiek pabarstyti druska ir pipirais, sudėti į kepimo formą ir kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Tuomet išimti iš orkaitės, uždengti folija ir palikti 20 minučių. Supjaustyti 2-3 cm gabalėliais ir patiekti.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
10
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Varškinis tinginys (4)

2014 liepos mėn. 31 d. 11:36
Varškinis tinginys
A.Juršos nuotr.
Legendomis apipintas receptas, kurio sudėtį galite keisti. Tereikia išlaikyti pagrindinius ingredientus, o priedai - jūsų fantazijos ir skonio reikalas!

17 maisto produktų, kuriuos, pasirodo, galima užšaldyti (7)

2014 liepos mėn. 31 d. 00:01
Kai kurių produktų niekada negalima šaldyti. Tačiau šaldiklis vis dėlto yra labai naudingas pagalbininkas virtuvėje, ir jį reikia naudoti pagal paskirtį. Kadangi pilną šaldiklį eksploatuoti yra ekonomiškiau, niekas jums nedraudžia užsipirkti maisto dideliais kiekiais – ypač per išpardavimus – ir tinkamai juos laikyti.

Du kartus prailginti maisto galiojimo laiką – įmanoma (2)

2014 liepos mėn. 30 d. 11:12
Dėl pernelyg greitai sugedusio maisto žmonės dažnai peikia suprastėjusią produktų kokybę, tačiau, pasak specialistų, kartais reikėtų kaltinti pasenusias technologijas.