10 porcijų

Jums reikės:

apie 2,7 kg jautienos išpjovos
4 šaukštų alyvų aliejaus
druskos, pipirų

Įdarui:

100 g kumpio
2 riekių baltos duonos
150 g šviežių špinatų
2 svogūnų
2 česnako skiltelių
50 g alyvuogių
kuokštelio baziliko
druskos, pipirų

Išpjovą apipjaustyti iš visų pusių, suteikti tinkamą formą, nupjaustyti plėves. Kumpį smulkiai supjaustyti, pašalinti špinatų kotelius, susmulkinti svogūną ir česnaką. Nupjauti baziliko kotus, lapus stambiai supjaustyti. Nupjauti duonos plutą, minkštimą sutrupinti. Apkepinti pusėje aliejuje svogūną ir česnaką, kol suminkštės (5 min.), suberti kumpį.

Pakepinti maišant tris minutes, sudėti visus iš anksto pasiruoštus ingredientus, išskyrus duoną. Kai špinatų lapai suminkštės, išmaišyti ir kepinti dar penkias minutes. Nuimti nuo ugnies, atvėsinti, suberti duonos trupinius, išmaišyti.

Įpjauti išpjovos vidurį per visą ilgį, šio įpjovimo viduje padaryti dar du pjūvius ties kampais, kurie primintų apverstą T. Pripildyti faršo. Aprišti kulinariniu špagatu arba tvirtais siūlais. Iš visų pusių patepti išpjovą aliejumi, šiek tiek pabarstyti druska ir pipirais, sudėti į kepimo formą ir kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Tuomet išimti iš orkaitės, uždengti folija ir palikti 20 minučių. Supjaustyti 2-3 cm gabalėliais ir patiekti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją