4 porcijoms reikės:

45 g sviesto
25 g Parmezano sūrio
3 g česnakų miltelių
žiupsnelio čiobrelių
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
1,4 kg bulvių

Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Galite tai daryti su kopūstams skirta specialia trintuve.
Bulvių griežinėlius sudėkite į didelį dubenį. Sviestą ištirpinkite ir supilkite ant bulvių. Ten pat suberkite labai smulkiai sutarkuotą sūrį (galite naudoti „Džiugą“), druską, maltus pipirus, česnako miltelius ir čiobrelius. Viską labai gerai išmaišykite, kad visos skiltelės pasidengtų prieskoniais.

Keksiukų formeles gausiai ištepkite sviestu ir dėkite į jas bulvių griežinėlius, formuodami kūgučius. Apibarstykite šviežiais smulkintais žalumynais ir maltais juodaisiais pipirais.

Dėkite formeles į įkaitintą orkaitę ir kepkite nuo 55 min iki valandos, kol viršus ir krašteliai gražiai apskrus.

Išimkite iš orkaitės. leiskite kelias minutes atvėsti ir patiekite, apibarstę tarkuotu Parmezanu ir žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)