Įsibėgėjus sezonui – naujas, elementarus, bet labai gardus patiekalas. Vegetarui vieną statinaitę įdariau ne mėsos faršu, bet šviežiais grybais, jie irgi labai suderėjo su ryškaus skonio padažu ir švelniąja cukinija.
© Kūmutės virtuvė

Patiekalas labai tinka savaitgalio pietums su šeima ar vakarėliui su draugais, beje, skanus ir šaltas, tik tuomet reikėtų rinktis minkštesnį fermentinį sūrį, kuris atšalęs netampa kietu ir neįkandamu.

Prekinių ženklų neminėsiu, bet patirtis tokia – kuo sūris labiau porėtas, tuo smagiau lydosi ir tuo minkštesnis atvėsęs ;) Faršas irgi skonio reikalas, tiks ir maltas kiaulienos kumpis ir kalakutiena.

Renkuosi labiau ilgą, nei storą cukiniją.

3 porcijoms reikės:

1 cukinijos (apie 60cm ilgio)
500 g faršo
1 kiaušinio
2 v.š. džiūvėsėlių arba manų
6 riekelių fermentinio sūrio
4 pomidorų
1 baklažano
1 paprikos
6 skiltelių česnako
1 čili pipiriuko
druskos
prieskonių mėsai mišinio
žiupsnio kalendros lapelių

Pirmiausiai kaičiu puodą su vandeniu ir į verdantį sudedu riekelėmis pjaustytą baklažaną, čili ir papriką, jiems pavirus 5min. ten pat sudedu kryžmai įpjautus pomidorus. Dar 5min. virimo ir daržoves pilu į koštuvą kriauklėje ir perlieju šaltu vandeniu.

Cukiniją nulupu, nupjaunu uodegas ir supjaustau į 6 lygias dalis. Kiekvieną gabalą išskaptuoju plonu peiliu ar daržovių skustuku. Faršą sumaišau su kiaušiniu ir džiūvėsėliais.

Pomidorus nulupu ir kartu su kitomis virusiomis daržovėmis sudedu į gilesnį indą, truputį pasūdau, įspaudžiu česnaką ir maisto smulkintuvu sumalu iki vientisos tyrės. Dedu šaukštelį prieskonių mėsai mišinio, juos įmaišau ir padažą pilu į kepimo indą. Renkuosi keramikinį su aukštesniais šonais.

Cukinijas sudedu ant padažo, užbarstau truputį druskos (ir) pipirų. Faršą padalinu į 6 lygias dalis, suformuoju kamuoliukus ir juos dedu į cukinijos vidų.

Formą dedu į orkaitę, jungiu 180C ir kepu apie 30min., tuomet ant kiekvienos statinaitės dedu po riekelę sūrio, kepu dar apie 10min.

Tiekiu truputį gilesnėje lėkštėje.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Orai: po tikros karščio bangos vėl teks ieškotis megztinio (10)

Vasara tempo nemažina ir jau artimiausiomis dienomis vėl sulauksime tikros karščio bangos: oras...

Teroristinis išpuolis Barselonoje: aukų skaičius dramatiškai išaugo nuolat pildoma (776)

Turistų pamėgto Ramblos rajono pagrindinėje gatvėje Barselonoje, į žmonių minią įvažiavo...

Išpuolis Barselonoje: sulaikyti du įtariamieji (265)

Ispanijos saugumo tarnybos paskelbė įtariamojo, kurio vardu išnuomotas incidente panaudotas...

Liudininkas apie kraupų išpuolį Barselonoje: jis per žmonių minią lėkė visu greičiu, nė nebandė stabdyti (29)

Ketvirtadienio vakarą Barseloną sukrėtė kraupi teroro ataka – į minią žmonių įsirėžė...

Barselonos centre gyvenantis lietuvis: nejauku ir pikta, bet tenka priimti tokią realybę (43)

Apie šešerius metus Katalonijos sostinėje Barselonoje gyvenantis kaunietis Eduardas Žigunovas...

„Sūduva“ po pertraukos neatlaikė Bulgarijos čempionų spaudimo (174)

Bulgarijos čempionai parodė savo meistriškumą. Paskutinio UEFA Europos lygos atrankos varžybų...

Lietuvoje pristatyta įspūdinga aukštosios mados Indijos kolekcija (15)

Vilniuje ketvirtadienio vakarą įvyko neeilinis mados renginys. Indijos nepriklausomybės dienos...

Ekonomistai įvertino R. Karbauskio norą (223)

Ekonomistai Nerijus Mačiulis ir Gitanas Nausėda neigiamai vertina „valstiečių“ lyderio...

Berniukas susirūpino benamių kačių likimu: tapo jų gelbėtoju ir superherojumi (11)

Kaskart aplankęs Kris Papiernik ir Kia Griffin, jų penkiametis sūnėnas Shon'as tenori daryti viena...

Kodėl princas Williamas negali skristi vienu lėktuvu su šeima (9)

Pasak karališkojo protokolo, karališkoji šeima neturėtų lėktuvu skraidyti kartu, tačiau...