Patiekalas labai tinka savaitgalio pietums su šeima ar vakarėliui su draugais, beje, skanus ir šaltas, tik tuomet reikėtų rinktis minkštesnį fermentinį sūrį, kuris atšalęs netampa kietu ir neįkandamu.

Prekinių ženklų neminėsiu, bet patirtis tokia – kuo sūris labiau porėtas, tuo smagiau lydosi ir tuo minkštesnis atvėsęs ;) Faršas irgi skonio reikalas, tiks ir maltas kiaulienos kumpis ir kalakutiena.

Renkuosi labiau ilgą, nei storą cukiniją.

3 porcijoms reikės:

1 cukinijos (apie 60cm ilgio)
500 g faršo
1 kiaušinio
2 v.š. džiūvėsėlių arba manų
6 riekelių fermentinio sūrio
4 pomidorų
1 baklažano
1 paprikos
6 skiltelių česnako
1 čili pipiriuko
druskos
prieskonių mėsai mišinio
žiupsnio kalendros lapelių

Pirmiausiai kaičiu puodą su vandeniu ir į verdantį sudedu riekelėmis pjaustytą baklažaną, čili ir papriką, jiems pavirus 5min. ten pat sudedu kryžmai įpjautus pomidorus. Dar 5min. virimo ir daržoves pilu į koštuvą kriauklėje ir perlieju šaltu vandeniu.

Cukiniją nulupu, nupjaunu uodegas ir supjaustau į 6 lygias dalis. Kiekvieną gabalą išskaptuoju plonu peiliu ar daržovių skustuku. Faršą sumaišau su kiaušiniu ir džiūvėsėliais.

Pomidorus nulupu ir kartu su kitomis virusiomis daržovėmis sudedu į gilesnį indą, truputį pasūdau, įspaudžiu česnaką ir maisto smulkintuvu sumalu iki vientisos tyrės. Dedu šaukštelį prieskonių mėsai mišinio, juos įmaišau ir padažą pilu į kepimo indą. Renkuosi keramikinį su aukštesniais šonais.

Cukinijas sudedu ant padažo, užbarstau truputį druskos (ir) pipirų. Faršą padalinu į 6 lygias dalis, suformuoju kamuoliukus ir juos dedu į cukinijos vidų.

Formą dedu į orkaitę, jungiu 180C ir kepu apie 30min., tuomet ant kiekvienos statinaitės dedu po riekelę sūrio, kepu dar apie 10min.

Tiekiu truputį gilesnėje lėkštėje.