Snieginis triušis

Produktai:

500 gramų triušienos filė (supjaustyti gabalėliais),
150 gramų grietinės,
1 kiaušinis,
20 gramų cukraus,
Garstyčių, acto (pagal skonį).

Kaip gaminti:

Apkepkite triušienos filė gabalėlius ir palikite atvėsti. Paskui sudėkite į gilią lėkštę (atsparią karščiui), apdėliokite raugintais agurkėliais, marinuotais grybais, kaparėliais, šviežių kopūstų salotomis. Išplakite didelio kiaušinio trynį, įberkite garstyčių, cukrų, druskos, įpilkite acto, sudėkite grietinę. Užpilkite patiekalą padažu. Išplakite baltymą ir užpilkite ant viršaus. Porai trejetui minučių pašaukite patiekalą į orkaitę. Išėmę papuoškite žalumynais ir spanguolėmis.

Triušiena su alyvuogėmis ir citrina

Produktai:

1 triušis,
1 svogūnas,
300 ml baltojo vyno,
3 bulvės,
2 skiltelės česnako,
4 šaukštai smulkintų petražolių,
1 šaukštas raudonėlio,
2 citrinos,
sauja alyvuogių,
alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

Padalinkite mėsą į šešias dalis, sudėkite į puodą su aliejumi ir pašaukite į orkaitę (180 laipsnių). Kai paskrus, išimkite, įpilkite aliejaus, sudėkite smulkintą, svogūną, po poros minučių išimkite, sudėkite smulkintą česnaką, petražoles, raudonėlį. Tegu kepa, kol pasklis aromatas. Tada dar įpilkite aliejaus.

Supilkite vienos citrinos sultis, sudėkite jos žievelę, kitą gabalėliais supjaustytą citriną, alyvuoges, gabalėliais supjaustytas bulves, supilkite vyną. Pastatykite puodą ant viryklės, kai užvirs, įberkite druskos ir valandai pašaukite į orkaitę. Paskui nudenkite dangtį ir dar pusvalandį pakepkite orkaitėje.

Triušienos suktinukai su krevetėmis

Produktai:

500 gramų triušienos filė,
200 gramų tigrinių krevečių,
100 gramų špinatų,
400 gramų bulvių,
sauja rozmarinų,
druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti:

Sudėkite komponentus ant polietileninės plėvelės tokia tvarka: druska ir pipirais pabarstytą mėsą, krevetės, špinatų lapus. Susukite į ritinį ir apvyniokite jį plėvele septynis – dešimt kartų. Įdėkite vyniotinį į puodą su verdančiu vandeniu ir troškinkite tris valandas. Valgykite su virtomis bulvėmis.

Patarimai

Iš triušienos būna skanūs troškiniai, paštetai, sriubos, plovai ir pyragų įdarai.

Prieš gamindami 2 – 3 valandas pamirkykite mėsą. Užpakalinę dalį geriau kepti, priekinę – troškinti ir virti. Triušiena suminkštėja po 20 min., tačiau troškinkite ne mažiau, nei valandą – geriau susigers sultinys ir mėsa bus skanesnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt