Kaip informuoja fithacker.ru, bazilikuose daug beta karotino ir vitamino A – dviejų antioksidantų, kurie užkerta kelią laisviesiems radikalams, taip pat saugo nuo aterosklerozės, širdies ir kraujagyslių ligų.

Bazilikuose yra ir fosforo, geležies, magnio, kalcio, mangano, flavonidų, jie turi antibakterinių ypatybių.

Baziliko nauda sveikatai

Antioksidantų nauda.

Moksliškai įrodyta, kad bazilikai saugo nuo įvairių cheminių medžiagų ir kancerogenų.

Gamtinis antibiotikas.

Bazilikas – stiprus antibiotikas, kuris padeda gydant daugelį ligų. Jo ypatybės sustiprėja kartu su česnaku.

Valo kraujagysles.

Bazilikas veiksmingas įvairių širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai, kadangi valo kraujagysles nuo blogojo cholesterolio.

Nauda sveikatai.

Bazilikas gydo kosulį, gripą, valo nuo parazitų, šalina karpas, padeda esant inkstų sutrikimams, diarėjai, vidurių užkietėjimui ir kt.

Kaip vartoti baziliką?

Bazilikai turi vitaminų, cinko, magnio, kalcio, kalio ir skaidulinių medžiagų.

Kaip minėta, bazilikus galima naudoti labai įvairiai. Pavyzdžiui, galite berti smulkintų bazilikų vietoje sūrio ar vietoje druskos – ji suteiks patiekalams skonio ryškumo. Be to, jis puikiai dera su kario prieskonių mišiniu, tinka į įvairias sriubas, makaronų padažus ir salotas iš pomidorų ir mocarelos.

Geriausia vartoti šviežius bazilikus, nes džiovinant dingsta dalis antioksidacinių medžiagų ir eterinių aliejų.