Taigi, medicinos specialistai geriausiu produktu vasaros metu norintiems sulieknėti pripažino arbūzą. Jeigu jį dažnai valgysite, ne tik tapsite lieknesni, bet ir padėsite organizmui išsaugoti bei sustiprinti atsparumą ligoms, rašo „MedikForum“.

Arbūzas puikiai tinka norint iš organizmo pašalinti nereikalingus skysčius – šio vaisiaus minkštimas pasižymi šlapimą varančiu poveikiu. Švieži ir prinokę arbūzai pripažinti veiksminga priemone kovojant su nereikalingais kilogramais. Dietologai netgi leidžia sultingą šio vaisiaus minkštimą iškrovos dienomis vartoti kaip pagrindinį maistą.

Tačiau arbūzas pripažintas lieknėjimui palankiausiu maisto produktu dar ir todėl, kad daugeliu atvejų pasireiškia jo gydomosios savybės. Vartojant arbūzus sumažėja cukraus kiekis kraujyje bei užkertamas kelias akmenų formavimuisi inkstuose. Medikai arbūzą taip pat rekomenduoja siekiant normalizuoti organizme biocheminius procesus, gydant mažakraujystę bei kitas kraujo ligas, įskaitant ir radioaktyvios apšvitos padarinius.

Arbūzo minkštimas pasižymi didele pačių naudingiausių maistinių medžiagų koncentracija. Pavyzdžiui, gydytojai atkreipia dėmesį, kad šiame vaisiuje gausu magnio, todėl arbūzai labai naudingi sergant įvairiomis kepenų ligomis. Arbūzo valgymas padeda greičiau atsigauti organizmui po hepatito, intoksikacijos, Botkino ligos ir lėtinio cholestito atveju.

Specialistai primena, kad arbūzo maistinė vertė tiesiogiai priklauso nuo jo laikymo sąlygų. Kuo ilgiau laikomas šis vaisius, tuo intensyviau jame formuojasi sacharozė, kuri didžiausią pavojų kelia jūsų liemens apimčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)