Šie grūdai šiais laikais nesulaukia daug dėmesio, nors turėtų. Nors juose yra glitimo, riešutų skonio angliavandeniai vis tiek yra sveikas pilno grūdo variantas tiems, kurie neserga celiakija ir nori numesti svorio, rašo portalas womenshealthmag.com.

Juose gausu ląstelienos

Viengrūdžių kviečių grūduose yra daugiau skaidulų nei daugelyje kitų kruopų. Tiesą sakant, jų du kartus daugiau nei bolovinės balandos, ir tris kartus daugiau nei ryžių kruopose.

Jeigu suvartosite ląstelienos paros normą (mažiausiai 25 gramus per dieną), reguliariai tuštinsitės, sumažės krūties vėžio rizika ir ilgiau jausite sotumo jausmą pavalgę. Ir jeigu jaučiatės patenkinti, mažiau tikėtina, kad daugiau suvalgysite. Tai puiki žinia tiems, kurie seka savo svorį.

Beje, kvietines kruopas galima naudoti verdant sriubas, ruošiant salotas ir gaminant troškinius.

Gausu baltymų

Šios kruopos taip pat yra puikus alkį malšinančių, raumenis stiprinančių ir energiją palaikančių baltymų šaltinis. Ketvirtyje stiklinės sausų kvietinių kruopų yra septyni gramai baltymų. Tai daugiau nei miežiuose, sorose, avižose ir ruduosiuose ryžiuose.

Jeigu valgote daug baltymų turintį maistą, ilgiau jaučiate sotumą, o tai reiškia, per dieną suvartojate mažiau kalorijų. Tai dar vienas taškas svorio metimo naudai!

Gausu maistinių medžiagų

Jeigu ieškote augalinės kilmės maisto, kuris padidintų geležies kiekį, tuomet valgykite kvietines kruopas. Vienoje porcijoje bus 10 procentų rekomenduojamos paros normos. Šiose kruopose taip pat gausu B grupės vitaminų ir magnio, kuris gali padėti įveikti mėnesinių skausmus, depresiją ir nemigą.

Sunkiai skaidomos

Daug kompleksinių angliavandenių daug turinčių maisto produktų (jiems priskiriamos ir kvietinės kruopos) vartojimas gali padėti numesti svorį dar ir dėl to, kad jie virškinami ilgiau nei paprasti angliavandeniai.

Kompleksiniai angliavandeniai taip pat stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, todėl nepajusite energijos stygiaus, dėl kurio taip norisi gazuotų gėrimų ar saldainių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)