Vienas iš trijų automobilių, dalyvavusių lemiamame incidente, tapo „Skinest Rail–Kaminera“ BMW M3. Šiemet komanda pilna ryžto pasiekti finišą. Tą patį, suremontuotą po pernai metų avarijos BMW M3 automobilį vairuos tarptautinė keturių sportininkų komanda.

49 metų Oleg Ossinovski – gimęs Kazachstane, tačiau šiuo metu gyvena Taline. Technikos mokslų daktaras, geležinkelių transporto specialistas tik antrą sezoną dalyvaus šiose lenktynėse. 50-metis Arūnas Tuma jau daugelį metų aistringai domisi sportiniais automobiliais, tačiau dalyvauti lenktynėse pradėjo tik pernai. Arūnas kartu su komanda pernai laimėjo Lietuvos žiedinių automobilių lenktynes „40 greitų ratų“ ir šių metų „ENEOS 1000 km“ lenktynėse dalyvaus antrą kartą.

Tomas Petraitis šioje komandoje yra labiausiai patyręs sportininkas, nes net septynerius metus jis yra praleidęs prie kartingo vairo. Žiedinėse lenktynėse T. Petraitis dalyvauja taip pat antrus metus.

Baltarusijos atstovas Mikolai Sobol taip pat nėra itin patyręs sportininkas, jam šios 1000 km lenktynės irgi bus tik antros. Pernai jis „40 greitų ratų“ lenktynėse užėmė antrą vietą.

„Skinest Rail-Kaminera“ komandos nariai daug metų stebėjo automobilių lenktynes, tačiau tik pernai ryžosi patys išbandyti savo jėgas lenktynėse. Jie įsigijo BMW M3 automobilį, kuris buvo paruoštas „ENEOS 1000 km“ lenktynėms ir po intensyvaus pasiruošimo pernai startavo lenktynėse. Deja, pirmas blynas prisvilo – automobilis buvo tiesiog išstumtas iš trasos tiesiai prieš komandos boksus ir baigė lenktynes pakelės griovyje.

Dar pernai komanda nusprendė dalyvauti ir šių metų lenktynėse bei siekti savo užsibrėžto tikslo – patekti tarp dvidešimties geriausių.

Komandai vadovauja Andrius Karnašnikovas, kuris jau daugiau kaip dešimt metų dalyvauja įvairiose mėgėjiškose lenktynėse, yra didelis „Porsche“ automobilių gerbėjas, tačiau profesionalaus lenktynininko kailyje nėra buvęs.

„Labai noriu dalyvauti ir pats. Kai tik rasiu komandą ir surinksim biudžetą „Porsche 911 GT3“ automobiliui, būtinai dalyvausiu lenktynėse. Su kitu automobiliu nenoriu dalyvauti“, – sako A. Karnašnikovas. Andrius yra vienas iš „Porsche klubas Lietuva“ įkūrėjų, todėl natūralu, kad norėtų lenktyniauti tik šios markės automobiliu.

Tačiau Andrius jaučiasi laimingas galėdamas ir vadovauti komandai, tai taip pat suteikia begalę adrenalino ir didžiulę atsakomybės naštą. Jam tai bus jau šeštos 1000 km lenktynės prie komandos vadovo vairo. Keturis pirmuosius kartus jis vadovavo komandoms, kurios lenktyniavo „Porsche“ automobiliais ir tik pernai nusileido savo principams.

„Vadovaujant komandai sunkiausia yra per kelias sekundes priimti teisingus sprendimus suprantant, kad visa atsakomybė už tai gula ant mano pečių, o pasekmes jaus visa komanda“, – sako A. Karnašnikovas.

Geras rezultatas lenktynėse, anot jo, susideda iš daugybės dalių ir pasiruošimas lenktynėms yra viena pagrindinių.

Šių metų „ENEOS 1000 km“ lenktynėms komanda intensyviai ruošiasi Estijoje, Piarnu mieste esančioje lenktynių trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją