Tačiau priimdami sprendimą etikos sargai A. Valinską teisino – esą tai buvęs tik nelabai vykęs pašmaikštavimas.

„Toks pašmaikštavimas, mano galva, nevertas labai griežto verdikto“, - posėdyje trečiadienį sakė liberalcentristas Vytautas Bogušis, kuris oponavo „tvarkiečio“ Egidijaus Klumbio nuostatai, jog viešas pasiuntimas velniop turėtų būti įvertintas kaip Seimo bei Etikos ir procedūrų komisijos autoriteto menkinimas.

Už V. Bogušio siūlytą sprendimo variantą, kuriuo Seimo pirmininkui rekomenduota derinti elgseną ir žodyną su politikams keliamais etikos principais, balsavo 7 nariai, 2 susilaikė ir 1 buvo prieš. E. Klumbio siūlytas sprendimo projektas atmestas.

Velniop A. Salamakiną Seimo pirmininkas viešai pasiuntė sausio mėnesį Utenoje vykusiame renginyje, kuriame jo žmona Ingrida Valinskienė buvo pakviesta atlikti keletą dainų. Pats A. Valinskas neneigia, jog žodis „velnio“ tikrai buvo ištartas, tačiau aiškina, jog ai buvęs tik pertaras – esą nieko nenorėta įžeisti.

„Tiesiog jau nueidamas nuo scenos pasakiau: „Mielieji, mes visada stengsimės būti su jumis ir, kiek tų pinigų mes turėtumėm, visiems žmonėms jų negalėsime duoti Mes visuomet esame pasiruošę dalintis tuo, ką turim - šypsenomis, geru žodžiu ir dainomis“. O paskui buvo pasakyta ne pono A. Salamakino atžvilgiu, o apskritai tokia frazė nuskambėjo, kad jeigu kažkas draus dainuoti, kad ir pats A. Salamakinas, tai na... gal tegul eina jie velniop“, - savo žodyno tikslus praėjusiame posėdyje aiškino A. Valinskas.

A. Salamakinas, kuris balsavime etikos sumetimais nedalyvavo, sako, jog dėl A. Valinsko pasiuntimo neįsižeidė, nes Seimo narių tarpe pasitaiko visokių nesusipratimų. Tai, kad A. Salamakinas neįsižeidė, ypač pabrėžė konservatorė-krikdemė Vida Marija Čigriejienė. Jos nuomone, tarp dviejų šios istorijos dalyvių pasirašyta beveik taikos sutartis, todėl klausimo eskaluoti nebūtina.

Tuo metu A. Valinsko partietis Vytautas Kurpuvesas Seimo pirmininką bandė teisinti – esą siuntimas velniop buvo išsakytas tariamąja nuosaka – jeigu draustų dainuoti, tegul eina velniop. Tai esą lemia, kad pasiuntimo kaip fakto tiesiog nebuvo.

„Jo pasisakyme aš neįžvelgiu, kad jis nepagarbiai būtų atsiliepęs apie komisijos pirmininką ar pačią komisiją. Jis pasakė, jeigu dėl to kiltų problemų, jeigu draustų dainuoti, tai tada velniop. Faktų prasme velniop niekas nebuvo pasiųstas“, - sakė V. Kurpuvesas ir siūlė šiuo klausimu apsiriboti svarstymu – tai yra nepriimti galutinio sprendimo, tačiau jo siūlymas pritarimo nesulaukė.