Į Uteną Seimo pirmininkas garbingai atlydėjo dainuoti savo žmoną, Seimo narę Ingridą Valinskienę.

Valinskų šeima pasirodė Utenos rajono neįgaliųjų draugijos 20-mečiui skirtame renginyje, nors keli šimtai žmonių čia labiausiai laukė Radžio koncerto. Šis kažkodėl neatvyko.

Vis dėlto susirinkusiuosius palinksmino ne tiktai keli vietos liaudiškos muzikos ansambliai, bet ir per Seimo rinkimus Utenos vienmandatėje apygardoje ne itin sėkmingai kandidatavusi I.Valinskienė.

Tiesa, keletą dainų pagal įrašą sudainavusi politikos naujokė buvo ne pagrindinė to vakaro žvaigždė. Čia švytėjo A.Valinskas, žmoną į renginį pristatęs tarnybiniu limuzinu.

Seimo vedėjo viešnagė sukėlė sumaištį Utenos institucijose. Vietos valdžia tvirtino nieko nežinojusi, kad atvyks vienas iš trijų svarbiausių šalies pareigūnų, ir buvo užklupta visai netikėtai. Mat aukšto rango oficialūs asmenys iki šiol pranešdavo apie savo viešnages.

Staiga ant kojų sukilusi policija skambino savo sodyboje tuo metu poilsiavusiam merui Alvydui Katinui, mėgino saugoti renginio vietą, lydėti Seimo vedėjo kortežą.

Tačiau į renginio vedėjo vaidmenį tuojau pat įsijautusiam A.Valinskui ta sumaištis buvo nė motais. Užkopęs į sceną jis išrėžė save liaupsinančią kalbą ir pažadėjo Utenos rajono neįgaliesiems padovanoti tūkstantį litų.

Gal Seimo vadovas taip neriasi iš kailio, nes jau pradėjo prezidento rinkimų kampaniją? Galbūt ir "prisikėlėlių" pasirodymai masiniuose renginiuose - šio vajaus dalis, klausia dienraštis.

Pastaruoju metu A.Salamakinas yra užsitraukęs nemenką Seimo vedėjo nemalonę. A.Valinskas norėtų išversti šį socialdemokratą iš Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko kėdės, kartu veikti įkalbinėja ir koalicijos partnerius. Mat A.Salamakinas itin kritiškai vertina Ingridos Valinskienės, Astos Baukutės, Donaldos Meiželytės ir kitų iš šou verslo į Seimą atėjusių "prisikėlėlių" mėginimus tęsti komercinę veiklą.