„Matote, palaikymas yra didelis, jei duos Dievas ir nepridarysiu klaidų, manau, dirbsime darniai, atsižvelgdami ir į opozicijos siūlymus", - DELFI po balsavimo sakė naujasis Trakų rajono meras.

E. Malūkas Trakuose laikomas artimiausiu V. Petkevičiaus bendražygiu, jo įvaizdžio formuotoju. Iki šiol šis dirbo Trakų rajono savivaldybės administracijos atstovu ryšiams su visuomene ir spauda. Prieš užimdamas mero postą E. Malūkas padėkojo partiečiui V. Petkevičiui už darbą, pagyrė pasiektus rezultatus.

Mero pirmuoju pavaduotoju išrinktas Liberalų ir centro sąjungos atstovas Žydrūnas Lenkauskas, administracijos direktoriumi tapo liberalcentristas Rūdiškių vidurinės mokyklos direktorius Jonas Liesys.

Atleistiems vadovams – kompensacijos

Ketvirtadienio posėdyje Trakų rajono taryba atleido iš pareigų buvusį merą V. Petkevičių, vicemerą Saulių Raščiauską ir administracijos direktorių Leonardą Karnilą. Visi jie teismo yra nušalinti nuo pareigų, o L. Karnilai paskirtas namų areštas.

Politikai ir direktorius patys pasiprašė atleidžiami iš pareigų, o L. Karnila iki balandžio 5 d. dar ir išleistas atostogų. Atleistiems politikams ir administracijos vadovui bus išmokėtos išeitines kompensacijos.

"Aš daug galvojau, ar STT suklydo, ar pasielgė sąmoningai? – posėdyje kalbėjo V. Petkevičius. - Žinant jų biudžetą ir galimybes, suklysti jie negalėjo. Tai yra gerai organizuota politinė akcija: Trakų rajone tikrai yra daug interesų, tačiau aš nepasidaviau niekieno įtakai, todėl buvau neparankus".

Ketvirtadienį Trakų rajono taryba taip pat balsavo už skandalo metu rajonui vadovavusio mero pavaduotojo Henrik Jankovski atleidimą iš pareigų, tačiau jam pavyko išsilaikyti poste. Pareigas išsaugojo ir administracijos direktoriaus pavaduotoja Irena Narkevič.

DELFI primena, kad vasario mėnesį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai Trakų savivaldybės vadovų namuose ir darbo vietose atliko kratas. Įtariama, kad Trakų rajono savivaldybės vadovai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi savivaldybės administracijai organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus bei priėmė kyšius iš viešųjų pirkimų konkursus laimėjusių uždarųjų akcinių bendrovių vadovų.