Kaip rodo Trakų rajono savivaldybės sprendimų projektai, teismo trims mėnesiams nuo pareigų
rajono meras Naujosios sąjungos atstovas V. Petkevičius ir jo pirmasis pavaduotojas liberalcentristas S. Raščiauskas patys pateikė tarybai atsistatydinimo prašymus.

Juos siūloma svarstyti kovo 27 d. numatytame savivaldybės tarybos posėdyje. Atleidžiamiems prieš terminą merui ir jo pavaduotojui ketinama išmokėti 3 mėnesių jų darbo užmokesčio dydžio išmokas. Atleidus rajono valdžią iš karto planuojama išsirinkti ir naują merą bei jo pavaduotoją.

Tame pačiame posėdyje bus sprendžiamas ir administracijos direktoriaus atleidimo klausimas – jam siūloma išmokėti 2 mėnesių jo darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką.

„2008 m. vasario 13 d. STT operacijos metu buvo suimtas ir laikinai sulaikytas Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius L. Karnila. Šiuo metu suvaržyta jo laisvė ir jis negali eiti savo pareigų. Kadangi jokio oficialaus dokumento dėl L. Karnilos savivaldybė nėra gavusi, negalima numatyti, kiek laiko tęsis ši situacija.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigos labai atsakingos ir reikalaujančios kasdienio dalyvavimo savivaldybės gyvenime, manoma, kad būtų tikslinga atleisti L. Karnilą iš savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų ir paskirti kitą savivaldybės administracijos direktorių“, - teigiama sprendimo aiškinamajame rašte.

Meras: man dabar nerūpi kompensacijos

DELFI skaičiavimu, Trakų rajono savivaldybės administracijos vadovo alga per mėnesį neatskaičius mokesčių turėtų siekti 7 tūkst. litų, mero – beveik 5 tūkst. litų, vicemero – 4 tūkst. litų.

V. Petkevičius DELFI trečiadienį patvirtino parašęs atsistatydinimo prašymą, tačiau sakė nesidomėjęs, ar jam ruošiamasi mokėti išeitinę išmoką: „Man dabar tikrai nerūpi jokios kompensacijos, svarbiau – kas bus Lietuvoje po Seimo rinkimų ir kas dabar kelia sumaištį, kad po to būtų tvarka ir teisingumas“.

DELFI primena, kad Trakų savivaldybės vadovų namuose ir darbo vietoje pareigūnai atliko kratas. Įtariama, kad Trakų rajono savivaldybės vadovai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi savivaldybės administracijai organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus bei priėmė kyšius iš viešųjų pirkimų konkursus laimėjusių uždarųjų akcinių bendrovių vadovų.

STT pareigūnai Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorių L.Karnilą sulaikė vasario 13 dieną po to, kai jis iš vienos bendrovės, siekiančios įsigyti Trakų rajono savivaldybei priklausantį poilsio kompleksą, atstovo pareikalavo 200 tūkst. litų kyšio ir priėmė sutartos sumos dalį – 10 tūkst. litų.