K. Jauniškis ir O. Lukošius kelerius metus dirbo dienraštyje „Lietuvos rytas“, o prieš kelis mėnesius iš jo pasitraukę, pradėjo vadovauti žiniasklaidos grupei „Leidybos namai“. Teigiama, esą naujieji „Kauno dienos“ savininkai samdys šią bendrovę vadovauti dienraščiui.

DELFI žiniomis, K. Jauniškis turėtų vadovauti „Kauno dienos“ redakcijos, esančios Kaune, darbui, o jo pavaduotoju tapęs O. Lukošius – kuruoti Vilniuje dirbančius korespondentus.

Bendrovės direktoriumi, neoficialiomis žiniomis, turėtų tapti vadybininkas iš "Hermis Capital".

Su „Hermis Capital“ valdybos pirmininku Nerijumi Dagiliu DELFI trečiadienį nepavyko susisiekti.

Vadovybės permainų leidinio redakcija sulaukė netrukus po to, kai praėjusią savaitę Konkurencijos taryba leido „Hermis Capital“ įsigyti 100 proc. UAB „Kauno diena“ akcijų. Taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

„Hermis Capital" ketvirto pagal skaitytojų skaičių šalies dienraščio dienraščio „Kauno diena” akcijas pirks iš britų investicinio fondo „Mecom“ valdomos Norvegijos kompanijos „Mecom Press“. Kaip anksčiau skelbė „Verslo žinios“, sandorio vertė gali siekti 25 mln. litų.

Ir „Kauno dienos“ generalinis direktorius E. Kalinas, ir dienraščio vyriausioji redaktorė A. Lėka yra įteikę atsistatydinimo pareiškimus. „Turiu kelis darbo pasiūlymus“, - anksčiau DELFI sakė A. Lėka ir patvirtino ketinanti dirbti žiniasklaidos srityje.

Galimybes investuoti į „Kauno dieną" vertinęs DnB NORD bankas teigė, jog tai yra stipriausias regioninis laikraštis Lietuvoje. Laikraščio savaitės tiražas siekia 209 tūkst. egzempliorių, o jo prekės ženklas gerai žinomas ne tik Kaune, bet ir visoje šalyje. Tyrimo duomenimis, „Kauno diena" 90 proc. tiražo išplatina prenumeratoriams ir turi stabilių pajamų iš reklamos.

Pernai "Kauno dienos" pelnas iki mokesčių turėjo viršyti 1 mln. litų, planuojamos pajamos 2009 metais – 16,8 mln. litų, o EBIT (pelnas iki mokesčių ir palūkanų) – 2,6 mln. litų. Tyrime taip pat nurodoma, jog „Kauno diena" turi daug galimybių augti – „geografinį ir interneto potencialą".

„Hermis Capital" yra privataus kapitalo bendrovė, investuojanti į Lietuvos ir užsienio įmones. Jai priklauso Norvegijos kompanijos „Kitron", bendrovių „Geonafta", Alytaus „Snaigė", „Vilniaus Vingio", Kelmės pieninės, Lietuvos kino studijos, finansų maklerio įmonės „Baltijos vertybiniai popieriai“ akcijos.

Pagrindiniai grupės akcininkai yra penki. Ketvirtadalis jos akcijų priklauso didžiausiai Lietuvoje didmeninės prekybos ir logistikos įmonei „Sanitex".

Iš „Lietuvos ryto“ prieš kelis mėnesius išėjęs K. Jauniškis buvo ekonomikos priedo „Vartai“ redaktorius, O. Lukošius vadovavo priedams „Būstas“ ir „Greitkelis“, anksčiau redagavo priedą „Sostinė“, prieš tai dirbo „Lietuvos aide“.

Jų vadovaujamiems „Leidybos namams“ priklauso Panevėžio dienraštis „Sekundė“ (jo naują savaitinį priedą „Verslo vartai“ kuruoja K. Jauniškis), savaitraštis „Panorama“, žurnalas „Statyba ir architektūra“, nemokamas leidinys „Statybos idėjos“, Žemaitijos televizija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją