DELFI žiniomis, ketvirto pagal skaitytojų skaičių šalies dienraščio pirkimo-pardavimo sutartis jau pasirašyta. Sandorį tikimasi baigti kitų metų pradžioje, gavus Konkurencijos tarybos leidimą.

Kaip anksčiau skelbė dienraštis „Verslo žinios“, sandorio vertė gali siekti 25 mln. litų.

Pasak „Verslo žinių“, galimybėmis įsigyti regioninį laikraštį domėjosi ir Liuksemburge registruotas investicijų fondas „Amber Trust II“ bei Latvijos spaudos bendrovė „Diena".

Galimybes investuoti į „Kauno dieną" vertinęs DnB NORD bankas atkreipė dėmesį, jog tai yra stipriausias regioninis laikraštis Lietuvoje. Laikraščio savaitės tiražas siekia 209 tūkst. egzempliorių, o jo prekės ženklas gerai žinomas ne tik Kaune, bet ir visoje šalyje. Tyrimo duomenimis, „Kauno diena" 90 proc. tiražo išplatina prenumeratoriams ir turi stabilių pajamų iš reklamos.

Šiemet "Kauno dienos" pelnas iki mokesčių turėtų viršyti 1 mln. litų, planuojamos pajamos 2009 metais - 16,8 mln. litų, o EBIT (pelnas iki mokesčių ir palūkanų) - 2,6 mln. litų. Tyrime taip pat nurodoma, jog „Kauno diena" turi daug galimybių augti - "geografinį ir interneto potencialą".

Norvegijos kompaniją „Orkla Media", kuriai anksčiau priklausė "Kauno diena", neseniai atiteko Didžiosios Britanijos investicijų fondui „Mecom", kuris iš karto pažadėjo šį padalinį restruktūrizuoti ir išparduoti kai kurias jo bendroves.

„Hermis Capital" yra privataus kapitalo bendrovė, investuojanti į Lietuvos ir užsienio įmones. Jai priklauso Norvegijos kompanijos „Kitron", bendrovių „Geonafta", Alytaus „Snaigė", „Vilniaus Vingio", Kelmės pieninės, Lietuvos kino studijos, finansų maklerio įmonės „Baltijos vertybiniai popieriai“ akcijos.

Pagrindiniai grupės akcininkai yra penki. Ketvirtadalis jos akcijų priklauso didžiausiai Lietuvoje didmeninės prekybos ir logistikos įmonei „Sanitex".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją