Reklamoje buvo vaizduojama moteris, sėdinti prie kompiuterio, ir ant žemės paliktas degantis kūdikis.

„Ne dabar mielasis, mamytė registruojasi referendumui dėl pilietybės išsaugojimo“, – buvo rašoma virš paveikslėlio.

Laisvės partijos feisbuko paskyroje prie paveikslėlio papildomai buvo prirašyta: „Žinai, kas dega? Dvigubos pilietybės klausimas (...)“.

Neilgai trukus po publikavimo „laisviečiai“ išsitrynė paveiksliuką, ir parašė: „gesinam gaisrą“.

Neliko nepastebėta kritikų

Reklama neliko nepastebėta politinių oponentų.

„Kaip atrodo stačiai durna politinė komunikacija? Va taip. Net ir sugalvoti sunku kokia komunikacija būtų labiau raginanti kampanija balsuoti prieš arba nedalyvauti referendume. (...)“, – feisbuke rašė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ administracijos vadovas Arnoldas Pikžirnis.

Sureagavo ir parlamentarė Agnė Širinskienė.

„Buvo toks posakis pas mano babytę „ne visi namie“. Tai labai apie šitą laisviečių reklamą, kurioje nesibodima ir gyvo degančio kūdikio vaizdus panaudoti, kad tik politinis tikslas būtų pasiektas“, – feisbuke rašė A. Širinskienė.

Valstiečių atstovas Aurelijus Veryga sureagavo taip: „Laisvės partija vėl prisirūkė žolės...“

Referendumas vyks su prezidento rinkimų pirmuoju turu

2024 m. gegužės 12 d. kartu su pirmuoju Respublikos Prezidento rinkimų turu vyks referendumas dėl gimimu įgytos Lietuvos pilietybės išsaugojimo įgyjant kitos, Lietuvai draugiškos, valstybės pilietybę.

Tiksli referendumu spręsti teikiamo Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo formuluotė skamba taip:

„Lietuvos Respublikos pilietybė įgyjama gimstant ir kitais konstitucinio įstatymo nustatytais pagrindais ir tvarka. Konstitucinis įstatymas taip pat nustato Lietuvos Respublikos pilietybės netekimo pagrindus ir tvarką.“

Lietuvos piliečiams pritarus, iš Konstitucijos būtų išbrauktas teiginys: „Išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis.“ Tokiu pakeitimu esamiems Lietuvos Respublikos piliečiams būtų išsaugota Lietuvos pilietybė, jiems įgijus Lietuvai draugiškų valstybių pilietybę.

Norite išsakyti nuomonę ar pranešti naujieną? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)