Turistams paragauti Mindūnų arba Rimydžių žuvienės šios moterys pradėjo siūlyti vos prieš 4 metus. O anksčiau, pasakoja moterys, ją virdavo tik artimiausiems draugams ir šeimai.

I.Rimydienė yra sertifikuota Aukštaitijos kulinarinio paveldo amatininkė, tačiau sukurti žuvienę, kuri patiktų ir mažiems, ir dideliems, pasak moters, ji patikėjo savo sūnui, Tomui Rimydžiui. Šis, beje, yra vienas garsiausių Lietuvos virtuvės šefų ir sostinėje yra įkūręs Lietuvos istorinės virtuvės restoraną.

Šeimininkės pasakoja, kad tiems, kas įpratę prie pamario krašto žuvienės, ši gali nepatikti – nors daugiausiai verdama iš ežero žuvies, ji labiau primena daržovių sriubą, yra riebesnė, nes pilama ir grietinėlė.

Rimydžių žuvienė verdama iš anksčiau paruošto žuvies nuoviro, vėliau dedamos įvairios daržovės, prieskoniai, kurie, pasak vyrėjų, išauginti ir savame ūkyje, ir randami Labanoro girioje (čiobrelis, raudonėlis), žuvies gabaliukai, minėta grietinėlė, o proceso pabaigoje su liepsna kišamas degantis beržo pagalys ir įpilamas šlakelis „naminukės“.

Iš kokios žuvies bus verdama sriuba, pasak I. Rimydienės, priklauso nuo dienos ir metų laiko. Tą dieną, kai ragavome žuvienę, ši buvo pagaminta iš vietinių vandenų kunigaikščio lyno.