žuvienė

3 YPATINGI patiekalai, kurie nepaliks abejingų
2016 m. gegužės 21 d. 00:00
Skaniausias pasaulio kultūrų pažinimo būdas – ragauti tradicijomis apipintus patiekalus. Gera naujiena, kad kulinarinė kelionė gali prasidėti tiesiog jūsų...
Egzotiški receptai iš lietuviškų produktų
2016 m. gegužės 20 d. 10:06
Artėjant gegužės 21-ąją minimai pasaulinei kultūrų pažinimo ir puoselėjimo dienai siūlome susipažinti su egzotišku skirtingų žemynų paveldu. Skaniausias...
Švedų dietologės mitybos planas: per 6 dienas – minus 10 kg  (43)
2016 m. gegužės 17 d. 00:15
Tai švedų dietologės Anos Johanson šešių dienų dieta. Specialistė gauna...
Kaip žuvienę verda pajūrio gyventojai
2016 m. balandžio 8 d. 12:07
Jau rytoj Rusnės gyventojai ir būriai poilsiautojų švęs svarbiausią salos pavasario...
Didžiausioje Lietuvos saloje laukiama svarbiausios pavasario šventės
2016 m. balandžio 1 d. 12:26
Balandžio 9 d. Rusnė 11-tą kartą minės jau tradicine tapusią didžiausios Lietuvos...
Kaip skaniai paruošti stintą  (7)
2016 m. kovo 16 d. 00:01
„Stinta pūkis, stinta pūkis“ – magiškus žodžiu dainuodavo Pamario krašto žvejai, bumbindami ant ledo ir viliodami į tinklus stintas. Agurkais kvepianti...
A. Užkalnis Tauragėje ieškojo runkelių, rado burokus  (342)
2016 m. kovo 13 d. 15:00
Apie Tauragę žinau labai nedaug. Pažįstu iš jos kilusius tris žmones: Remigijų Šimašių , Donaldą Meiželytę ir savo draugą filologą iš jaunystės...
Šeštadienį Palangoje karaliaus stinta – kurortas kviečia švęsti  (8)
2016 m. vasario 12 d. 09:42
Jau šį šeštadienį Palangos J. Basanavičiaus gatvėje ims karaliauti stinta –...
Žūklės šventė šeštadienį tikrai įvyks, tik ji bus kitokia  (3)
2016 m. vasario 10 d. 13:51
Šeštadienį, vasario 13 d., Labanoro regioninio parko Mindūnų gyvenvietėje, kuri...
Sočioji žuvienė  (1)
2016 m. vasario 2 d. 00:15
Soti ir skani sriuba. Ir ją labai sveika valgyti.
A. Užkalnis sugrįžo ten, kur prasidėjo jo aistra restoranams  (275)
2016 m. sausio 24 d. 11:46
„Koks tu restoranų vertintojas, kokius mokslus baigei“, klausia manęs skaitytojai, sakyčiau, penkis kartus per dieną (ir tai tik todėl, kad ne visi sugeba...
A. Užkalnis sename malūne rado tik pelnytai užmirštą praeitį  (275)
2016 m. sausio 17 d. 11:52
„Snaudžia malūnas prie kelio, saulė seniai vakaruos“ – toks galėtų būti naujosios Lietuvos himno pirmasis posmas. Kad jau prakalbome apie himną, tai...
A. Užkalnis atleido restoranui  (225)
2016 m. sausio 3 d. 11:49
Sveiki visi, su atėjusiais naujaisiais metais, ir tegul jie bus bent jau tokie pat...
A. Užkalnis rado naują vietą: patiko net keli dalykai  (216)
2015 m. gruodžio 27 d. 12:26
Dabar tarpušventis, todėl nesiruošiu jūsų dar kartą erzinti, piktieji jūs mano...
A. Užkalnis valgė lietuviškus grybus ir verkė iš laimės  (359)
2015 m. lapkričio 22 d. 11:54
Gedimino prospektą nuo Lukiškių aikštės iki Žvėryno tilto aš laikau kulinarine...
Šakotis taps vizitine Lietuvos kortele  (21)
2015 m. lapkričio 20 d. 12:55
Valstybinio turizmo departamento (VTD) kartu su Europos Komisija ( EK ) organizuojamuose geriausių Lietuvos gastronominių projektų rinkimuose triumfavo šakotis...
Išrinktas patraukliausias lietuviškas produktas  (7)
2015 m. lapkričio 20 d. 11:00
Valstybinio turizmo departamento kartu su Europos Komisija organizuojamuose geriausių Lietuvos gastronominių projektų rinkimuose vakar, lapkričio 19 d.,...
Šilutės krašte nustemba ir visko matę turistai  (6)
2015 m. lapkričio 13 d. 10:36
Dažnas mūsų, išsiruošęs pailsėti pamario krašte, namo negrįžta tuščiomis...
20 sočių sriubų, kurios lieknina  (13)
2015 m. lapkričio 11 d. 05:30
Sriubos valgyti reikia, o taip pat daržovių. Na, o jei virsite sriubų su daržovėmis,...
Šakotis, dzūkų bandos ar žuvienė – kas taps geriausiu Lietuvos gastronominiu projektu?  (8)
2015 m. lapkričio 5 d. 11:53
Kuris produktas turėtų būti tituluojamas Lietuvos virtuvės karaliumi? Atsakymas...
Mėgiamiausia lietuvių sriuba: ją valgo kas penktas tautietis  (44)
2015 m. spalio 16 d. 15:41
Lietuviai sriubą valgo labai dažnai, o mūsų stalo karaliaus titulą turėtume suteikti tradiciniams barščiams. Taip trumpai galima apibūdinti tyrimo rezultatus,...
Tyrimas atskleidė, kokią sriubą labiausiai mėgsta lietuviai  (4)
2015 m. spalio 16 d. 15:31
Lietuviai sriubą valgo labai dažnai, o mūsų stalo karaliaus titulą turėtume suteikti tradiciniams barščiams. Taip trumpai galima apibūdinti tyrimo...
Gidas, kur paskanauti autentiškų lietuviškų skanėstų
2015 m. spalio 1 d. 00:00
Kas – pagal senąsias tradicijas verdamas alus, šakočiai ar pamario žuvienė – yra...
Molėtuose vyko rudens gėrybių ir amatų mugė „Un tėvulia dvara...“  (3)
2015 m. rugsėjo 28 d. 16:35
Kai, anot Kristijono Donelaičio, saulelė vėl nuo mūs atstodama ritas, molėtiškiai...
Istorinių automobilių ralių sezonas uždarytas: keliuose riedėjo milijonus kainuojantys automobiliai  (4)
2015 m. rugsėjo 27 d. 22:25
„Nėra geresnio jausmo, nei realybe paversti pažadai“, - išdalijęs gausybę...
A. Užkalniui restoranas pasiūlė eiti pailsėti  (463)
2015 m. rugsėjo 27 d. 11:40
Aš žinau, žinau, koks dar poilsis? Atostogos tik ką, regis, baigėsi (nors, pasižiūrėjus į kalendorių, jau daugiau kaip mėnuo spėjo praeiti). Bet man labai...
Iš apmirusio kaimo daro turistų traukos centrą: esame bepročiai  (84)
2015 m. rugsėjo 17 d. 21:43
Į mažą kaimelį, iki kurio užmiesčio keliais nuo Klaipėdos tenka vingiuoti apie 30 kilometrų, rodos, galėtų užsukti tik paklydėlis arba vietinis gyventojas....
Lietuvių virtuvės paslaptys: kotletai iš varliagyvių ir badblyniai  (13)
2015 m. rugsėjo 12 d. 00:00
Smalininkietė Egita Lyneburgerienė geriausiai žino, ko reikia norint smagiai ir...
Į pamario kraštą - pasimėgauti maistu ir marių skleidžiama ramybe  (1)
2015 m. rugsėjo 6 d. 00:00
Nežinau, kas galėtų būti geriau, nei ant marių kranto mėgautis šviežutėlėmis,...
Žemaitijoje visi regionai pristatė tai, ką turi geriausio  (5)
2015 m. rugpjūčio 31 d. 15:02
Į Žemaitijos nacionalinį parką sugužėjo svečių iš visos Lietuvos saugomų...