Europoje dėl ekstremalių oro sąlygų žuvo keletas žmonių, tarp jų – du žmonės Vokietijoje. Vakarų Austrijoje savaitgalį dėl oro sąlygų žuvo penki žmonės. Norvegijos pareigūnai pranešė, kad lavina pražudė keturis žmones – tris slidinėti išsiruošusius suomius ir švedę. Šią savaitę meteorologai taip pat tikisi prastų orų, tad Nyderlandų oro linijos KLM pranešė dėl oro sąlygų atšaukusios mažiausiai 159 skrydžius Europoje į Amsterdamą ir iš jo.

Vokietijos orų tarnybos meteorologai prognozuoja, kad pirmadienį pietrytinėje Bavarijoje esančioje Berchtesgadeno srityje bus galima sulaukti iki 20 centimetrų sniego, o kai kuriose Alpių vietovėse ir Alpių papėdėje – iki 40 centimetrų. Tarnyba taip pat perspėjo apie lavinas ir kitą pavojų, kurį gali sukelti sniego gausa, pavyzdžiui, krentančias medžių šakas.

Dėl sniego audros Miuncheno oro uoste atšaukta 120 skrydžių, stoja ir vėluoja traukiniai.

Į Graikiją taip pat atėjo žiema – iš Rytų Europos keliaujanti šalčio banga daugelį šalies regionų užklojo storu sniego sluoksniu, skelbia „Reuters“. Šiaurės ir centrinėje Graikijoje iškrito apie metro storio sniego sluoksnis, sutriko eismas, uždaryta daug kelių. Daugelyje vietų automobiliai gali pravažiuoti tik su grandinėmis.

Meteorologų prognozėmis, daugelyje šiaurinių Graikijos regionų oro temperatūra – žemiau nulio, pranešama, kad kai kur dingo elektra. Šalies piliečių apsaugos pareigūnai sušaukė skubų susitikimą, norėdami parengti veiksmų, netikėtai atšalus orams, planą. Sniegas nuklojo ir tokias vietas kaip Izraelis ir Turkija. Austrijoje tarnybos įspėja apie galimas sniego griūtis.

Turkijos sostinėje Ankaroje vaizdas pro automobilio langą labiau primena Suomiją, Rusiją ar Švediją. Kaip ir visur, sniegu labiausiai džiaugiasi vaikai. Nemažai jo iškrito ir Izraelyje, kur vairuotojai susiduria su dideliais sunkumais. Sninga ir Rumunijoje. Bukarešte sniego valytuvai keliuose dirba ištisą parą, tačiau tai tik iš dalies pagerina padėtį, nes ir toliau sninga.