Pasak Jurgitos Lemešiūtės, „People Link“ vadovaujančios partnerės, dėl padidėjusios darbuotojų kaitos ir verslų transformacijos bei plėtros darbo rinka dabar yra itin dinamiška ir intensyvi.

Palankus metas „įšokti“ į vadovo kėdę

„Tas pats atsispindi ir vadovų darbo rinkoje, bet kadangi mūsų rinka gana maža, pasiūlymų nėra ypač daug. Daugiausia šiuo metu ieškome aukščiausio lygio bei filialų vadovų fintecho, rinkodaros, informacinių technologijų (IT) bei e. komercijos sektoriams. Paklausa yra padidėjusi būtent skaitmeniniuose versluose – e.komercijos, technologijų įmonėse, fintech srityje. Šiuo metu matome, kad yra ypač palankus laikas „įšokti“ į vadovo pozicijas tokios patirties dar neturintiems rinkos specialistams – ypač verslo plėtros, rinkodaros, e. komercijos srityse“, – komentavo „People Link“ vadovė.

Pasak pašnekovės, vadovams karjerą daryti už Lietuvos ribų yra sunkiau nei, tarkime, inžinieriams, programuotojams.

„Nebent vadovai išplaukia į tarptautinius vandenis per savas tarptautines kompanijas, kuriuose jie darbuojasi. Turime ne vieną gerą pavyzdį „Danske“, „Swedbank“ ir kituose didžiuosiuose bankuose. Bet kokiu atveju, tokie vadovai pasiekia puikių rezultatų ir atveria kelius kitiems lietuviams už Lietuvos ribų, taigi manau, kad tokia tendencija stiprės“, – sakė darbuotojų paieška užsiimančios kompanijos vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)