„Darbo kodeksas bus lankstesnis, labiau atitiks darbdavių ir darbuotojų poreikius. Tai - ilgai lauktas projektas, ir tikiuosi, kad, žinant šio dokumento svarbą investicijų pritraukimui ir verslo aplinkai, neužtruksime derindami visų pusių interesus“, - pirmadienį Lietuvos pramonininkų konfederacijos renginyje „Metų ekonomikos forumas 2014“ kalbėjo jis.

A. Butkevičius susirinkusiems forumo dalyviams taip pat sakė, kad kitąmet planuojama atidaryti interneto portalą, kuriame būtų skelbiama informacija apie laisvas darbo vietas, galimybes įkurti verslą, gauti finansinę paramą, įsikurti bet kurioje Lietuvos vietoje.

Forume pranešimą skaitęs LPK prezidentas Robertas Dargis taip pat siūlė imtis mokestinės pertvarkos, mažinančios darbo jėgos apmokestinimą, liberalizuoti darbo santykius, gerinti verslo aplinką.

„Įmonėms tai leistų operatyviau priimti ir atleisti žmones, didinti darbo vietų skaičių naujose įmonėse, tai suteiktų ekonomikai daugiau dinamiškumo“, - apie būtinybę liberalizuoti darbo santykius kalbėjo R. Dargis.

DELFI primena, kad speciali darbo grupė šiuo metu rengia Darbo kodekso pakeitimus.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos vadovė Gražina Gruzdienė sakė, kad Darbo kodekso pakeitimų rengėjai siūlo atsisakyti įspėjimo termino, kuris šiuo metu yra du-keturi mėnesiai. Taip pat svarstoma sutrumpinti išeitinės kompensacijos dydį, kuris priklauso nuo darbo stažo.

Verslininkai Lietuvoje nuolat skundžiasi, kad veikiantis Darbo kodeksas yra pernelyg sustabarėjęs ir trukdo kurti naujas darbo vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)