„Viešas mokestinių įsipareigojimų nevykdančių įmonių skelbimas - tai vienas iš būdų parodyti visuomenei ir galimiems verslo partneriams, kuris verslas stengiasi išvengti mokesčių arba ne laiku vykdo mokestines prievoles“, – teigia VMI viršininko pavaduotojas Dainoras Bradauskas, pažymėdamas, jog šiuo metu kuriama programinė įranga, kurios pagalba bet kada bus galima patikrinti ar verslo partneriai yra patikimi, ar neturi finansinių rūpesčių, ar jų mokesčiai mokami laiku.

Į paskelbtą 100 didžiausių PVM skolininkų sąrašą neįeina bankrutuojančių, bankrutavusių, restruktūrizuojamų įmonių mokestinės nepriemokos bei skolos dėl kurių įmonės yra sudariusios mokestinės paskolos sutartis.

VMI primena, jog ir tiems 100 nedrausmingų mokesčių mokėtojų, apie kurių PVM skolą yra skelbiama viešai, ir tiems, kurie yra skolingi PVM, tačiau į sąrašą nepateko, už kiekvieną pradelstą dieną yra skaičiuojami delspinigiai.

Didžiausių PVM skolininkų sąrašai bus atnaujinami periodiškai, o jame nurodomi konkrečių įmonių PVM skolininkių pavadinimai bei pradelstos sumokėti PVM sumos.

VMI primena, kad savo veikloje taiko pagrindinį mokesčių nemokėjimo rizikos minimizavimo priemonių parinkimo skirtingai besielgiantiems mokesčių mokėtojams principą – sąžiningiems mokesčių mokėtojams stengiamasi padėti juos informuojant ir konsultuojant, o mokesčių mokėtojams, vengiantiems mokėti mokesčius, taikomos kontrolės priemonės, atliekama tokių mokesčių mokėtojų stebėsena. VMI supranta, kad tyčia sukčiaujančių mokesčių mokėtojų elgsenai pasirinktos komunikacinės priemonės gal ir neturės jokios įtakos, bet tiems mokesčių mokėtojams, kurie moka mokesčius, padės apsispręsti, į kuriuos sąrašus norėtų patekti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)