„Tokiose šalyse kaip Japonija ir Kinija tokios sistemos veikia – ir veikia labai sėkmingai, – V.Putino žodžius citavo Rusijos naujienų agentūros. – Kodėl mes neturėtume to daryti? Būtinai reikia daryti – ir mes tai darysime.“

Prezidentas pridūrė, kad šį klausimą nagrinės Rusijos centrinis bankas ir vyriausybė.

V.Putinas apie šį žingsnį paskelbė praėjus vos savaitei po to, kai mokėjimo kortelių bendrovės „Visa“ ir „MasterCard“ liovėsi teikti pastangas Rusijos bankams, tapusiems dėl krizės Ukrainoje paskelbtų Vakarų šalių sankcijų tiesioginiais arba netiesioginiais taikiniais.

JAV ir Europos Sąjunga (ES) praeitą savaitę uždraudė išduoti vizas daugiau nei 20 Rusijos piliečių, kurie laikomi artimais V.Putino sąjungininkais, taip pat įšaldė jų turtą. Kai kurie tų asmenų valdomi bankai pranešė, kad jiems nebeteikiamos mokėjimo kortelių paslaugos.

V.Putinas ketvirtadienį kalbėdamas per televiziją sakė, kad Rusija savo mokėjimų sistemą kurs, vadovaudamasi Japonijos JCB ir Kinijos „UnionPay“ sistemų pavyzdžiu.

Rusijos pareigūnai kritikavo šalies bankus dėl priklausomybės nuo „Visa“ ir „MasterCard“, sakydami, kad jie yra tarptautinių korporacijų įkaitai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)