"Rusija šioje situacijoje negali nesiimti jokių veiksmų. Noriu pabrėžti, kad privalėsime imtis atsakomųjų priemonių ir ginti savo rinką. Laikysimės Nepriklausomų Valstybių Sandraugoje (NVS) galiojančio susitarimo dėl laisvosios prekybos zonos ir Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taikomų normų, tačiau būsime priversti atšaukti lengvatas Ukrainos importui, - kalbėjo prezidentas. - Nenorime nieko diskriminuoti. Tiesiog būsime priversti Ukrainos atžvilgiu įvesti standartinį prekybos režimą - tokį patį, koks taikomas prekiaujant Rusijai su Europos Sąjunga (ES). Jis taip ir vadinamas - palankiausių šalių režimas. Ir skamba gražiai, ir jo esmė išlieka tokia, nebėra tik lengvatų, kurios šiandien (šaliai) taikomos pagal NVS susitarimą dėl laisvosios prekybos".

Anot V. Putino, Rusija atidžiai stebės Ukrainos taikomas pagal asociacijos su ES sutartį fitosanitarijos normas.

"Būtinai įvesime tokias pačias atsakomąsias normas. Mūsų reguliavimo nuostatos šiuo metu yra labai lanksčios, todėl derinsime savo normas prie Ukrainos", - pridūrė Rusijos vadovas.

Prezidentas taip pat pasiūlė, kad per Ukrainos, pasirašiusios asociacijos su ES sutartį, teritoriją vyktų prekės iš Europos. "Šiuo metu net ir Muitų sąjungos teritorija keliauja prekės, uždraustos įvežti į Rusiją iš ES valstybių. Iš Ukrainos pusės tokių prekių bus dar daugiau", - mano Rusijos vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)